avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita bunuri imobile mostenite aflate in ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune

buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea silita. cumnatul meu nu are bunuri proprietate personala, insa cand tatal lui a murit s-a facut act de succesiune si apartamentul tatalui se afla in coproprietate cu mama si cu sora sa. exista vreo posibilitate ca acest apartament sa poata fi executat silit? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 12:08, 12 Martie 2010
cota lui din apartament se executa silit, dupa partajare judiciara.
poate il ajuta mama si sora lui sa faca un credit sa-l acopere pe asta
Si cum se executa silit cota aia? Vine banca si trage cu creta o linie pe podea, "asta ramane, asta se vinde" ?
creditorul cere partajul in instanta a bunului intre cei 3 ( in cazul asta). cele doua persoane ( mama si sora debitorului) daca vor sa ramana proprietari in continuare, ii vor plati sulta celui de-al treilea (fratelui..). acea suma se duce la creditor.
daca nu, se evalueaza apartamentul, se imparte suma la 3, se vinde la licitatie si o treime ia creditorul .

o solutie ar mai fi sa vanda cota lui celor doua
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
Si, in practica, s-a intamplat vreodata asa ceva? Ultima oara cand m-am interesat procesele puteau dura in Romania chiar si 12 ani.
daca se ajunge la licitatie,veti ramane cu un mare nimic...la licitatie se vinde la pet de nimic....din proprie experienta va spun...mai bine faceti rost de undeva de bani,decat licitatie...si executare

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil bun comun Alexdidina Alexdidina Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la o executare silita ! Va urma sa intru impreuna cu sora mea in posesia unui imobil printr un act de donatie in ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)