avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Preluare datorie la banca de care mostenitorii celui ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Preluare datorie la banca de care mostenitorii celui decedat

Cum se poate face ca mostenitorii unei persoane decedate sa nu preia datoriile de la banca a celui decedat. Atat pentru creditele in bani cat si pentru cele de bunuri de consum.
Cel mai recent răspuns: cris_sa , utilizator 10:51, 12 Martie 2010
daca deschideti succesiune dupa defunct,cine accepta sa mosteneasca activele mosteneste implicit si pasivele,adica datoriile. daca nu doriti sa platiti datoriile atunci trebuie sa renuntati la succesiune prin neacceptare,totusi consultati un avocat
Se poate accepta succesiunea sub beneficiu de inventar. Si atunci creditorii pot executa silit doar bunurile defunctului, care compun masa succesorala.
Am inteles ca daca deschidem succesiunea poate dura si pana la 2 luni.
In schimb banca, dupa ce anunti ca persoana care este creditor a decedat, emite o notificare si din cate am inteles trebuie sa prezinti documentul de succesiune prin care renunti la mostenire in termen de 8 zile de la emiterea de catre banca a acestei notificari.

Problema este ca banca iti cere sa prezinti documentul in termen de 8 zile dupa ce iti emite notificarea, dar se pare ca notarul nu iti poate emite doc. in 8 zile. ..

Este corecta informatia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditul , mostenire? Adina36 Adina36 Buna ziua...Mama a decedat si la acea data avea un credit...Acest credit era fara giranti si asigurat...Desi am dus la banca certificatul de deces , dupa 1 an ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Deces/credit de nevoi personale rodi1010 rodi1010 Buna ziua. In urma cu 2 luni a decedat mama, la data decesului avand un credit de nevoi personale fara giranti sau codebitori, fara ipoteca si cu asigurare ... (vezi toată discuția)