avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare concediu odihna

Cum se acorda concediul de odihna pentru un contract individual de munca cu timp partial?
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 08:53, 12 Martie 2010
Art.140 (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Pentru un program de lucru cu norma intreaga (8 ore)veti beneficia de un concediu de minim 20 zile lucratoare, pentru un program partial de 4 ore, veti beneficia de un concediu de odihna de 10 zile lucratoare,
Conform Codului Muncii:
Art. 140. [durata concediului de odihnă]
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Imi pare rau, dar unde anume in codul muncii este specificat ca se refera la program normal - adica de 8 ore? 'proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic' = daca de exemplu e angajat din 01 martie si are 20 zile concediu pe an, inseamna ca pe anul respectiv va avea dreptul la doar ((20zile/12luni)*10 luni) zile
Durata concediului de odihna este de 21 de zile, conform CCM la nivel national, iar salariatul cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, deci, tot de 21 de zile de concediu de odihna.
SALOMIA MARIA MADALINA a scris:

Pentru un program de lucru cu norma intreaga (8 ore)veti beneficia de un concediu de minim 20 zile lucratoare, pentru un program partial de 4 ore, veti beneficia de un concediu de odihna de 10 zile lucratoare,
.................


Potrivit art.103 alin1. C.mun., salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
Prin urmare, durata minima a CO este de 21 de zile lucratoare.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial cristina_b cristina_b in cazul unui contract individual de munca cu timp partial (de exemplu 4 ore pe zi) de cate zile de concediu de odihna pe an ar beneficia un salariat? de 20 de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - timp partial de munca manx manx Buna seara! Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta...Am intrebat diferite persoane si am primit raspunsuri diferite, evident! Pentru un contract cu timp ... (vezi toată discuția)