avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum pot scapa de plata unui impozit pentru un ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum pot scapa de plata unui impozit pentru un autoturism vandut cu chitanta de mana?

Buna dimineata!
Acum 7 ani am vandut un autoturism marca Wartburg cu chitanta de mana.Cumparatorul la randul lui l-a vandut mai departe si acum 5 ani a venit un domn cu numerele masinii si seria de sasiu spunandu-mi ca talonul este la politie.Am primit de la Ministerul Administratiei si Internelor instiintare referitor la ordonanta de urgenta a guvernului189/2005 in care mi se aduce la cunostinta ca mi se suspenda de drept inmatricularea vehiculului daca nu am RCA si ITP.As dori sa imi spuneti cum as putea sa radiez aceasta masina neavand niciun act decat chitanta de mana sau cum pot s-o scot din evidenta tinand cont ca ea numai este in circulatie de atatia ani.Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Tiberiu Lazar , utilizator 10:08, 12 Martie 2010
faceti proces impotriva celui ce ati vandut.. acesta cheama in judecata pe cel caruia a instrainat la randul lui si in felul asta se pronunta o hotarare in baza caruia radiati masina
Varianta 2
Contactati IGP-SPR evidenta auto,sesizati succesiune evenimentelor .
Autoritatea verifica in evidenta statutul auto si va elibereaza dovada
Depuneti dovada la autoritatea fiscala ,care scoate auto de pe rolul dvs fiscal
Buna ziua,

in urma cu 17 ani ('92-'93), am vandut, tot cu chitanta de mana, un Ford 2500 cmc., accidentat, cu apr. 400 $...cumparatorul, a luat actele, contraaripa cu seria sasiului, urmand sa vina de la Brasov, pentru partile de care avea nevoie la RAR, pt omologare...de atunci, am platit impozitul...In urma cu 5 ani, am vorbit la tel.; mi-a promis ca rezolva...Eu m-am mutat in alt sect. in Bucuresti; am crezut ca persoana a rezolvat-o; nu am primit nici o somatie de plata pentru impozit auto...(noua adresa am comunicat-o la fisc,cu ocazia achitarii restantelor). E albastra (!?)...metalizat. . Proprietarul

(talonului) legal, poate obtine o sentinta, pentru recuperarea taxelor platite ? In actul scris de mana, cumparatorul se angaja sa plateasca impozitul, daca nu legalizeaza vanzarea in termen de 6 luni...? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Tiberiu Lazar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto webcristi webcristi Acum cativa ani am vandut masina catre o persona fizica doar pe baza unei chitante de mana. Nu mai reusesc sa dau de acea persoana pentru perfectarea ... (vezi toată discuția)
Vinzare de masina ilegala... freeanifer freeanifer Buna ziua, Problema este : S-a vindut masina proprietate prin act de vinzare-cumparare , masina nu s-a radiat iar cel ce a vindut masina plateste de 7 ... (vezi toată discuția)
Radiere masina iulyus02 iulyus02 Salut,acum 4 ani am vandut o dacia 1310 decat cu chitanta de mana si cu doi martori,celui care am vandut-o acum nu mai vrea sa facem actele de ... (vezi toată discuția)