avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scindare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scindare asociatie de proprietari

Se poate separa un bloc din asociatia de proprietari formata din 4 blocuri doar prin vointa exclusiva a proprietarilor blocului respectiv a carui desprindere se doreste? Consecintele ce vor rezulta prin desprinderea blocului respectiv vor genera probleme de personal, de eforturi suplimentare de contabilitate si toate acestea pe vreme de criza. Asta datorita doar a doua persoane din acel bloc de 44 apartamente care ii tot instiga pe ceilalti proprietari.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:41, 12 Martie 2010
Administratorului si ingrijitorilor li se scade salariul in conformitate cu scaderea numarului de apartamente pentru ca si muncesc mai putin, nu-i asa?
Dati-mi si mie, va rog, un exemplu de articol din statut care sa se schimbe in urma iesirii din asociatie a blocului respectiv.
Acordul de asociere nu se schimba la judecatorie si v-am spus de ce.
Proprietarii din asociatia-mama nu au de suferit in niciun fel de pe urma desprinderii unui bloc.

Dv. in care bloc locuiti? Ca e cazul sa discutam despre repercursiuni acolo unde va intereseaza personal sau unde reprezentati mai multi proprietari.
tibi69 a scris:

Cresterea cheltuielilor este greu suportabila. Apar deja probleme de personal. Administratorul fiind angajat cu contract munca norma intreaga(salar minim pe economie), fie i se va reduce norma si CIM se va modifica prin restructurarea activitatii de probleme ce nu tin de persoana salariatului, fie cresc cheltuielile pe cota parte indiviza. Ingrijitorul, de asemeni este incadrat cu contract de munca, cheltuielile fiind repartizate la numarul de persoane.
Data fiind desprinderea blocului in cauza, se produce automat o schimbare in asociatia de proprietari "mama", deci o modificare de statut si acord asociere. In acest sens modificarea aceasta, conform L.230 art.8, trebuie inregistrata la Judecatorie. Rezulta ca trebuie refacute contractele cu furnizorii.
Deci este trebuie facute cheltuieli si eforturi din cauza blocului care se desprinde.
Consumul de utilitati pe blocul ce se desprinde raman aceleasi, administrarea condominiului va fi facuta separat si e clar ca nu benevol incat sa scada cheltuielile de personal.

Este foarte usor de spus "Care este supararea Dv.?", insa masurile ce trebuie luate cu personalul pe buzunarul proprietarilor acum pe timp de criza nu vin in ajutorul si folosul nimanui.

Cu ocazia realizarii noi asociatii,reprezentantii acesteia urmeaza sa dispuna mandatarea /angajarea de personal specializat,cu care urmeaza sa negocieze conditiile,obligatiile si sumele cu titlu de salariu ,aferent activitate
Va inselati in aprecierile referitoare la costuri personal
Asumarea responsabilitatii de catre reprezentantii noi asociatii,aprecierea pertinenta a obligatiilor efective ,au sansa sa reduca substantial costurile cu personalul
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate inchide o asociatie de proprietari marq marq Buna ziua, nu stiu daca asta e termenul corect, de \\"a inchide\\", poate desfiinta e mai corect. Intrucat un bloc din asociatie si-a intocmit dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Desprindere de asociatia mama 123321123 123321123 BUNA ZIUA! NE CONFRUNTAM CU URMATOAREA PROBLEMA: -NE-AM INFIINTAT CA ASOCIATIE DE PROPRIETARI PE O SCARA DE BLOC CU O PARTE DIN ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, bloc cu 2 scari vrem separare de scara 2 daedalus daedalus Buna seara, Suntem o asociatie de proprietari (un bloc cu 2 scari) cu un administrator sa zicem putin dezinteresat.... Am dori ft tare sa ne separam ca si ... (vezi toată discuția)