avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... timbru pentru creatie artistica
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

timbru pentru creatie artistica

va rog imi poate spune cineva, care este legea referitoare la Taxa timbru creatie artistica (sculptura, pictura...) - nu stiu daca se numeste chiar asa.

Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 14:06, 24 Martie 2010
Teoretic, conform art. 148 din Legea 8/1996, orice opera se inregistreaza, facultativ, in Registrul National de Opere care este tinut de ORDA.
Taxa de timbru in cazul operelor literare este de 2% si se plateste Asociatiei Editorilor din Romania in maxim 30 zile de la publicarea operei. Am inteles ca tot 2% este si in cazul operelor muzicale si banuiesc ca acelasi cuantum este si in cazul operelor vizuale. Nu tine de inregistrare, ci de comercializarea lor. Oricum, intrebati la ORDA. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectura text literar - contract drepturi de autor arosca arosca Buna ziua, Va rog sa imi comunicati daca partea de corectura pentru texte literare si pentru documentele traduse intra sub incidenta drepturilor de autor. Imi ... (vezi toată discuția)
Drept de autor pe lucrari iuliana_rosca iuliana_rosca Pentru lucrarile de conceptie (proiecte, strategii) elaborate in timpul programului de munca exista drept de autor? (vezi toată discuția)
Dreptul de autor stanciuu_auco stanciuu_auco am fost asociata cu un indivd, in timpul asocierii am apelat la o firma sa ne faca un site folosind un CD-catalog pentru piese pe care il detine toata ... (vezi toată discuția)