avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cesionat de banca unei societati recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cesionat de banca unei societati recuperare debite

Am vazut cateva subiecte despre firmele recuperatoare. si eu sunt in aceeasi situatie. am un credit ipotecar la o banca, acestia m-au vandut catre support collect, fara sa ma anunte in prealabil. m-a sunat acum 3 saptamani un angajat al firmei care m-a chemat la el si mi-a spus ca sunt la firma lor, si ca trebuie sa semnez un contract cu ei in care ma oblig sa achit creditul intr-un an de zile daca nu ma executa. Nu l-am semnat ca am zis sa ma consult cu cineva.
am si eu cateva intrebari.
in caontractul cu bcr scrie ca ar fi trebuit sa ma notifice , in primul rand pe mine si apoi coplatitorii, printr-o scrisoare recomandata, nu am primit nimic.
daca ei nu si-au respectat aceasta clauza contractuala, pot oare sa apelez la un avocat pt a-i da in judecata. oare am vreo sansa de castig?
va rog sa imi raspundeti, sunt disperata!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
oana_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 13:33, 17 Martie 2011
Daca firma de recuperare nu v-a notificat, plata facuta bancii este valabila chiar in cazul existentei unei cesiuni de creanta.

Luati legatura cu banca (daca creditul este in derulare) sau pastrati dovada platii ratelor (daca ati stins creditul) si lasati-i in plata domnului pe cei de la recuperari. Nu semnati niciun act cu ei.

dar eu am creditul pe 30 de ani si daca ei ma obliga sa-l platesc intr-un an, eu nu am cum si mi-au zis ca o sa ma execute. au acest drept?
oana_81 a scris:

m-a sunat acum 3 saptamani un angajat al firmei care m-a chemat la el si mi-a spus ca sunt la firma lor, si ca trebuie sa semnez un contract cu ei in care ma oblig sa achit creditul intr-un an de zile daca nu ma executa.


Numai si numai in cazul semnarii acest nou contract veti fi obligata la achitarea creditului in termen de un an.
Altfel, ramane valabil termenul de rambursare stipulat in contractul incheiat cu banca.
Deci, nu semnati nimic.
sa inteleg ca daca nu am semnat contract cu ei nu au ce imi face, adica nu ma pot obliga sa achit creditul intr-un an de zile?
ar fi bine sa fie asa, dar reprezentantul firmei mi-a spus ca nu exista decat doua variante, ori achit timp de 11 luni rata care o am si in a 12 luna achit tot creditul, ori esalonez tot creditul in 12 rate, altfel ma executa. nu mai stiu ce sa cred si in niciun caz ce sa fac
oana_81 a scris:

reprezentantul firmei mi-a spus ca nu exista decat doua variante, ori achit timp de 11 luni rata care o am si in a 12 luna achit tot creditul, ori esalonez tot creditul in 12 rate, altfel ma executa. nu mai stiu ce sa cred si in niciun caz ce sa fac


Asa cum v-am spus mai inainte, aceste variante pot exista numai in ipoteza in care dvs veti semna un nou contract cu firma de recuperare creante.

Cat timp dvs va veti achita ratele conform termenelor stipulate in contractul initial (adica cel incheiat de dvs cu banca), totul este in regula.

Prin contractul incheiat intre banca si firma de recuperare creante nu pot fi stabilite noi obligatii in sarcina dvs.

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
...recuperatori.... eukyra eukyra Buna ziua, ...as dori sa stiu,daca acesti\"recuperatori\",au dreptul sa vina, sa-ti bata la usa?Legea le da acest drept?Pana unde pot merge aceste firme de ... (vezi toată discuția)