avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta

am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a facut-o fara mine cu toate ca nu are copii , nici socri( parintii mei au murit inaintea fratelui)Stiu ca este mult prea tirziu dar am aflat ceva de NULITATE ABSOLUTA
Ce parere aveti?am vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:55, 13 Martie 2010
Art. 88 din Legea nr.36/1995 prevede ca, cei care se consideră vătămaţi în drepturile lor prin emiterea certificatului de moştenitor pot cere instanţei judecătoreşti anularea acestuia şi stabilirea drepturilor lor, conform legii.
Daca certificatul e nul absolut, sigur, aveti sanse. Daca ati acceptat mostenirea, daca actul ala o fi nul absolut etc.
Daca aveti sanse, nu avem cum sti fara sa vedem actul si care ar fi nulitatea.
Mie imi par extrem de mici sansele asa, statistic. Dar depinde.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Liliana Gradinaru, Avocat
Daca nu s-a acceptat succesiunea in termen, sanesele sunt aproape inexistente.
cum v-au spus si colegii, depinde cum arata acel CM, daca dvs figurati in el si cum figurati de exemplu ca straina de succesiune sau poate nu figurati deloc.
Daca dezbaterea succesiunii dupa frate a fost facuta de sotia sa supravietuitoare in termenul de optiune succesorala (6 luni de la data decesului sotului), nu veti obtine nimic deoarece dv. nu ati acceptat succesiunea in acest termen, nici expres nici tacit.
Daca dezbaterea succesiunii dupa frate a avut loc dupa termenul de 6 luni de catre sotia acestuia, atunci declaratia ei ca este singurul mostenitor al defunctului, va da dreptul de a solicita anularea certificatului de mostenitor in temeiul art. 88 din Legea nr. 36/1995. ;)

Alte discuții în legătură

Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Anulare act valentin popescu valentin popescu Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)