avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE ACT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE ACT

Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza Xconsiliul local al comunei unde defunctul a avut ultimul domiciliu ,a cerut deschiderea succesiunei(exista bun imobil).Sotia defunctului a depus toate in scrisurile ce au fost solicitate si anexa1 in care erau mentionati toti succesorii defunctului(8copii rezultati din casatorie cu defunctul).Notarul de stat a constatat deschiderea succesiunii si a convocat la notariat toate persoanele mentionate in anexa 1 pt asi manifesta expres(ori tacit)acceptarea succesiunii sau renuntarea.Sotia defunctului sa prezentat singura,nici unu din cei 8 copii nu au dat cursul citarii de a se prezenta la notariat.Drept pt care dupa expirarea termenului de 6 luni a fost emis certificatul de mostenitor(ca unic mostenitor sotia defunctului cu cota1/1)Mentionez 2 aspecte imp.din certificatul de mostenitor:(1)Au renuntat la mostenire-NU SUNT(2)Sunt strain de succesiune conf. art.700c.civ.-NU SUNT
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
valentin popescu, utilizator
buna ziua!
este o mare greseala in CM cei 8 copii trebuiau decl straini de succesiuni conf art 700 cod civil.
asa este . daca toti erezii au fost citati in vederea exprimarii optiunii succesorale, iar acestia nu au dat curs citarii , neprezentandu-se la termenul stabilit, au fost considerati straini de succesiune .
ca atare, in CM trebuia sa se faca aceasta mentiune .
persoana careia i s-a eliberat CM trebuie sa procedeze la rectificarea acestuia .
Descendentii pot formula cerere de repunere in dreptul de a accepta succesiunea daca nu au stiut ca a intervenit decesul tatalui.
Buna ziua. Specific la decesul defunctului locuiau in tara.Au participat cu totii la inmormantarea defunctului.Si tot odata stiau si de dechidera succesiunii.
buna ziua!
ar trebui sa mearga pe anularea CM, prin prisma faptului ca au facut acte tacite de acceptare a succesiunii in termenul de optiune succ.
nu au interesul sa ceara repunerea in termen!

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)