avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

ma intereseaza doua probleme.daca sotia mea este(cu numele de fata,si domiciliul in alt judet)asociat unic intr-o firma care nu a avut niciodata profit(lucru care se vede din bilantul depus la finante)si in prezent lucreaza la o firma unde a cotizat perioada minima de12 luni,poate beneficia de concediul de crestere copil?si ce fel de documente sunt necesare pentru acest concediu? am ridicat aceasta problema intrucat am auzit despre mame care nu au beneficiat de concediu intrucat aveau si alte "surse de venit"(asociatii familiale sau pf)
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2007
simion_bogdan_adrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: balint stefan , utilizator 23:05, 5 Martie 2007
Buna,
Am discutat co o colega si mi-a spus ,ca pentru a primi indemnizatie ingrijire copil, nu e deajuns sa ai contract de asigurare ,ci trebuie sa fii angajat al unei firme(sa ai 12 luni lucrate).As dori niste pareri.....:)
Eu sunt administrator la o firma ,dar nu am contract si imi platesc eu contributiile.M-am gandit eventual sa ma trec pe firma....dar am citit ca pe viitor.....nu numai daca esti asociat unic nu te mai poti angaja la societate ,ci si daca esti administrator.....Va rog cateva pareri....
Multumesc....

Ca si venit sunt considerate doar dividendele obtinute de asociat la sfarsit de an ,in cazul in care profitul nu este reinvestit.Atfel profitul nu constituie venit al persoanei fizice atata timp cat nu se fac varsaamintele de la persoana juridica -societatea catre persoana fizica-asociatul.Sotia ta indeplineste conditiile prevazute de ordonanta nr. 148 din 2005.

se pare ca nu ai citit intrebarea pana la sfarsit.am spus ca firma nu are profit(este pe pierdere).aceasta poate fi considerata o forma de venit sau nu?
...Buna ziua si salutare tuturor....as dori si eu un pic de ajutor: care este termenul de cotizare pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil : 12 luni anterioare nasterii sau 10 luni ?Va multumesc:)
Si daca ar fi 12 luni de cotizare inainte de nastere, cineva care face doar 9 sau10 luni poate sa beneficieze de indemnizatie?
Daca nu are 12 luni de cotizare anterioare datei nasterii nu beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului in cuantum de 600 Ron.Dar va beneficia de alocatia pentru copil de 200 Ron pana la implinirea varstei de doi ani.
In lege era prevazuta o exceptie ,care era mai mult tranzitorie de la legea nr 19/200 la 148/2005,in sensul ca daca data nasterii e anterioara datei de 30.10.2006 atunci va fi admis dosarul pentru indemnizatie si pentru 10 luni de cotizare
....multumesc frumos pentru ajutor...:)

Alte discuții în legătură

Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil - medic de familie drradupana drradupana sotia mea este medic de familie si impreuna aveam un srl in contract cu casa de sanantate( eram asociati si pe perioada ingrijirii copilului i-am tinut locul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani victor31 victor31 Buna ziua Sotia are platite , prin contracte de asigurat , la zi , darile catre casa de pensii si casa de sanatate pe o perioada mai mare de 12 luni . Este ... (vezi toată discuția)