avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nu mi pot scadea cheltuielile pe firma!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nu mi pot scadea cheltuielile pe firma!!

Buna ziua
Intampin o problema delicata si doresc o solutie de rezolvare.

Vreau sa va intreb o chichita strecurata in contractul de infiintare a societatii.
Mama mea e singurul actionar si administrator al firmei si totoadata sediul firmei este la o casa la tara care ii apartine mamei.

Ea tot ce cumpara ptr firma nuuuuuu se poate scade pe firma ptr ca cei ce s au ocupat de infiintarea firmei au pus un contract de comodat si mama a semnat bazandu se pe increderea lor.
Acum daca ea vrea sa cumpere o masina, sau sa faca un sediu nou sau sa l renoveze pe cel vechi nuu poate ca se impiedica de acest contract de comodat.
Contabila firmei i a dat un exemplu:
Firma pe care o detin este intr un spatiu gol, isi cumpara cele necesare ,dar nu poate scadea de pe firma.In momentul plecarii din acel sediu firma isi va lua cele cumparate ceea ce mi se pare o aberatie in sensul ca...ea e proprietara casei, a sediului firmei,dovedit printr un contract de proprietate.
Se poate schimba? Alti bani, alta alergatura??Dureaza schimbarea??
Ce ma sfatuiti???


Cu respect,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: mihavasile , utilizator 20:03, 13 Martie 2010
Acum daca ea vrea sa cumpere o masina, sau sa faca un sediu nou sau sa l renoveze pe cel vechi nuu poate ca se impiedica de acest contract de comodat.

Nu are nici o legatura contractul de comodat cu faptul ca societatea doreste achizitionarea unui autoturism sau a unui sediu nou !!
Toti v-au dat sfaturi bune
- este mai facil contractul de comodat decat contractul de inchiriere In varianta 2 mama dvs ar fi trebuit sa platesca impozit pt venitul realizat iar societatea deducea cheltuiala cu chiria - rezultat 0
- contabilul aplica prevederile codului fiscal si ca atare nu tot ce cumparati in interes personal sunt deductibile ca si cheltuieli pe societate
Nici eu nu am inteles ce legatura are contractul de comodat cu deducerea cheltuielilor...
S-ar putea sa fi inteles d-vs gresit, mai intrebati contabilitatea.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc tuturor care mi au raspuns.
In principiu se pot scadea cheltuielile pe firma.
Va multumesc!
Weekend placut!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare asigurare rca cu contract de comodat vioviod vioviod Pt. a folosi masina patronului in interesul firmei am incheiat un contract de comodat . Atunci cand am platit sigurarea (RCA), firma de asigurari a taiat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli microintreprindere adriana m adriana m Buna ziua, am o nelamurire,va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez corect. 1.Am fost firma platitoare de impozit pe profit de 16%,am trecut ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei floriral floriral cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta (vezi toată discuția)