avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... registre electronice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

registre electronice

Buna ziua,
Dragi colegi voi mai stiti ceva de obligativitatea registrelor electronice de la 1 ian.2007?
Noua la ITM ne dau numai raspunsuri confuze si nu as vrea sa ne trezim la sfarsitul lunii ca le vor in format electronic.

P.S. eu nu mai pot posta raspunsuri la problemele de pe forum pt. ca-mi da void la pagina, are cineva idee ce se intampla?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 03:37, 18 Ianuarie 2007
mesajul asta cum l-ai postat?
Toti angajatorii au obligatia ca din 01.01.2007 sa infiinteze registrul de evidenta al salariatilor in format electronic. Registrul vechi se arhiveaza la angajator. In registrul electronic se trec datele salariatilor activi si suspendati la data de 31.12.2006 + modificarile intervenite in cursul lunii ianuarie si se depune la ITM pana la 30 ianuarie 2007.
Aplicatia este disponibila pe site-ul inspectiei muncii, www.inspectiamuncii.ro.
"Toti angajatori" insemnand si firmele care nu au angajati ?
La asta nu stiu sa-ti raspund acuma (adica raspunsul ITM-ului), sincer. Luni ai raspunsul, promit.
"Toti angajatorii" ma refeream inclusiv la primarii si scoli si etc, care pana acuma nu aveau tangenta cu chestia asta (adica aveau registrele dar cam atata, nu-i verifica nimeni).
Dar, avand in vedere ca in registrul electronic se trec datele salariatilor activi si suspendati la data de 31.12.2006, societatile fara salariati trebuie sa depuna cel mult o adresa cum ca nu au salariati.
klaus76ro:
HOTÃRÂRE nr. 161 din 3 februarie 2006 - privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenta a
salariaţilor
"ART. 4
(1) Angajatorii au obligaţia de a transmite registrul în forma electronica la inspectoratul teritorial de munca în a cărui raza teritorială îşi au sediul sau domiciliul, după caz, în termen de 20 de zile de la data angajării primului salariat."
Daca nu ai salariati la data de 31.12.2006, nu trebuie sa-l depui, doar la 20 de zile de la angajaarea primului salariat.

A aparut versiunea 2 a registrului electronic + ghidul de utilizare pe www.inspectiamuncii.ro,, deci spor la treaba celor care se ocupa cu asta :D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de evidenta ?!!!ca proba hodan i hodan i Cum trebuie sa arate un REGISTRU DE EVIDENTA AL SALARIATILOR pe care il solicit ca proba in instanta conform art34 cm. - Trebuie sa fie inregistrat pe ... (vezi toată discuția)
Revisal=registrul de evidenta a salariatilor geaninapp geaninapp va rog frumos sa-mi trimiteti si mie daca aveti kitul de instalare pentru revisal versiunea 1.0.0. (vezi toată discuția)
Angajare salariat la pfa OanaAura OanaAura Buna ziua vreu sa angajez o persoana pe PFA-ul meu. Ce pasi trebuie sa urmez? Am inteles ca trebuie sa merg la ITM si ca imi trebuie neaparat semnatura ... (vezi toată discuția)