avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire pierduta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire pierduta

va supun atentiei o situatie inedita. socrul meu este singur la parinti. tatal sau a decedat de mai multi ani, iar dupa decesul sau nu s-a facut nici o succesiune. de curand a decedat si mama, iar dupa decesul acesteia a aflat ca mama sa a incheiat un act de vanzare pentru drepturile asupra intregii proprietati detinute impreuna cu tatal decedat. intrabarea mea este daca actul e legal( in lipsa succesiuni dupa tata)? si deasemenea ce mai poate face socrul meu pentru a intra in posesia drepturilor de mostenire.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:24, 16 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Poate au semnat amandoi, cand traiau, un contract de vanzare-cumparare, si atunci e valabil.
Dati-ne mai multe detalii, l-a semnat doar mama sa, sau amandoi? Erau bunuri comune, din casnicie, sau doar ale ei, proprii?
daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa tatal socrului dvs. , iar mama dansului a instrainat proprietatea in lipsa dezbaterii succesorale, socrul dvs. poate solicita anularea actului de vanzare-cumparare .
un prim pas ar fi sa se adreseze unui notar din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctei si sa dea declaratie de acceptare a succesiunii .
ulterior sa ceara eliberarea unui certificat de atestare a calitatii sale de mostenitor .
daca contractul de vanzare-cumparare s-a incheiat in conditiile mentionate mai sus, dansul se poate adresa instantei de judecata .
din informatiile mele, parintii socrului meu nu au avut semnate alte documente( intre ei). contractul de vanzare este semnat doar de mama sa. dar aceste date trebuie verificate. unde as putea sa ma adresez ca sa aflu situatia exacta? la primarie, primarul ne-a scos afara. persoana cara sustine ca a cumparat a mai avut astfel de situatii!
mergeti la primarie si solicitati un certificat de atestare fiscala de la rolul respectiv, o sa va edifice cu privire la identitatea proprietarului.

Alte discuții în legătură

Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in testament liaza liaza Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare tata catre fica fara ca cealalta fica sa stie dinica_mihaela dinica_mihaela Tatal a doua fiice (in prezent decedat) a facut act de vanzare-cumparare pentru proprietatea in care locuia (teren+casa) fiicei cea mica fara ca fiica cea ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)