avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cum pot recupera banii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cum pot recupera banii

Am declarat si am platiti gresit impozit pe un teren extravilan la primaria unei comune, iar terenul se afla pe raza altei comune. Acum mi s-a cerut impozitul la primaria unde se afla terenul. Cum pot recupera banii sa-i dau la primaria unde se afla situat terenul.
Cel mai recent răspuns: milica68 , utilizator 11:42, 6 Aprilie 2010
Buna ziua ! Situatia in care va aflati dvs. este des intalnita mai ales la terenurile din extravilan si sunt solutii ca : fie se face nota de virament de la primaria la care ati efectuat plata la primaria unde este situat terenul (solicitare scrisa la primaria la care ati platit) ; fie se face compensare cu impozitul eferent anului in curs la primaria unde ati platit (nu e recomandata pt ca in acest caz s-ar putea ca primaria locului situarii terenului sa va perceapa penalizari de intarziere . Daca nu sunteti multumit de variantele propuse sau nu se prezinta nicio varianta puteti actiona in instanta primaria unde ati platit gresit impozitul ( cred totusi ca nu ati platit gresit impozitul , ci mai degraba vi s-a perceput gresit ).
Multumesc mult pentru lamuriri, dar as vrea sa stiu care este baza legala si daca este posibil sa primesc banii inapoi in numerar.
Da , puteti sa ii primiti si in numerar (plata nedatorata) , insa nu e in avantajul dvs. intrucat vi se vor percepe penalitati de intarziere la primaria locului situarii terenului . Cea mai buna solutie este viramentul efectuat intre primarii .
Am ajuns la intelegere cu primaria sa-mi restituie banii incasati. As vrea sa stiu daca nu trebuie sa dea pentru acesti bani si niste dobanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pentru neplata impozitului auto matiuta matiuta Buna ziua Din cauza faptului ca am datorii la stat,adica nu mi-am platit la timp impozitul pentru masina,ANAF mi-a pus poprire pe salariu,lucru pe care nu il ... (vezi toată discuția)
Calculare taxe si impozite locale lavylavv lavylavv Buna ziua. As dori si eu daca se poate sa ma informati cu privire la urmatoarele: cum se calculeaza impozitul pe teren extravilan , intravilan si cladiri si ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru neplata impoziului pe teren taie taie Buna seara, As vrea sa stiu care este procentul de penalitate in cazul in care nu s-a achitat impozitul pe teren din 2008 pana in prezent. In acest caz se ... (vezi toată discuția)