avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager

Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti trei coproprietarii sunt de acord sa vanda iar beneficiarul dreptului de uzufruct este de acord sa renunte la clauza de uzufruct printr-o declaratie in fata notarului in momentul vanzarii, dreptul de uzufruct va fi radiat automat sau tot se mai transmite cumparatorului? Mentionez ca este vorba de o batrana de 93 de ani (care locuiste in alt judet cu fiica careia i-a vandut partea cu clauza de uzufruct) i-ar mostenitorii sunt copii dansei si un nepot. Alti mostenitori nu mai exista.
Cel mai recent răspuns: marius_br , utilizator 20:22, 15 Martie 2010
o sa se radieze dreptul de uzufruct odata cu intabularea dr dvs de proprietate.
Va multumesc pentru raspuns.
As mai avea ceva...Renuntarea la dreptul de uzufruct trebuie sa se regaseasca ca formulare in contractul de vanzare cumparare sau trebuie sa existe o declaratie de renutare la acest drept ca act aditional?
se poate face in cuprinsul conatractului de vanzare cumparare,cat si separat printr-o declaratie.
Doar o mentiune as dori sa fac, in completare la cele spuse corect de catre dna avocat Cristea:
Atentie la varsta batranei, ar fi bine sa aiba un certificat de la IML ca este in deplinatatea facultatilor mintale, altfel sa nu se gaseasca cineva sa atace actul pe motivul lipsei de discernamant.
ilpoate ataca doar cu privire la renuntarea la dreptul de uzufruct.
nuda proprietate nu este afectata.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare imobil clauza uzufruct Mdragomir Mdragomir Detin un imobil dobandit de la bunica mea materna prin vanzare cumparare. Exista o clauza de uzufruct, bunica avand drept de folosinta pe timpul vietii. ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie? Yonela.Olt Yonela.Olt Buna ziua! As avea si eu o nelamurire: am 24 de ani si bunicii mei doresc sa-mi lase mostenire casa in care locuiesc, dar cu clauza de intretinere..si as ... (vezi toată discuția)