avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Dupa divort fosta sotie a ramas in apartamentul cumparat in timpul casatoriei impreuna cu cei doi copii ai nostri. Apartamentul a fost cumparat la 3 luni dupa ce ne-am casatorit (acum 10 ani). Eu am contribuit cu 80%, bani obtinuti din vanzarea unui apartament proprietate personala achizitionat inaintea casatoriei, iar ea , cu 20%.Dar aceste cote nu sunt scrise nicaieri. Intrebarea mea este cum se imparte apartamentul la partaj? Are dreptul la 50%? Conteaza ca cei doi copii au ramas in ingrijirea ei ?
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
rickylaura, utilizator
Cu avocat angajat si platit corespunzator puteti obtine 80 % dvs., iar ea 20%.
Nu este simplu de obtinut dar daca probele se administreaza intr-un mod nedefectuos puteti obtine 80% si casa in natura.Veti plati o sulta de 20% catre sotie.
Insa, apare intrebarea unde va locui sotia cu cei 2 copii daca ea va pierde procesul?

avocat Claudiu Lascoschi
Isi va lua un apartament cu cei 20% obtinuti plus credit plus ajutor parinti....Dar cum dovedesc eu ca am folosit toti banii obtinuti din vanzarea primului apartament la cumpararea celuilalt, al nostru? Nu poate spune ca am contibuit 50%-50% daca nu exista acte?
domnule lascoshi, sa privim si partea umana, de unde sa plateasca corespunzator avocatul daca este criza... nici vorba...onorariul este onorariul si indiferent de valoare trebuie luptat ca sa castigi procesul omului. vreti sa sugerati, ca daca avocatul nu e platit corespunzator, nu isi face datoria cum trebuie? ori o faci ori nu o faci si nici nu iei banii... ce dumnezeu este asta.

in privinta userului, banuiesc ca are actele necesare ca sa poata demonstra contributia sa de 80% la imobil, numai ca asta este teoretic ca practic cu totii stim ca sunt mai mici sansele sa obtina dumnealui imobilul in natura si mama cu cei 2 copii sa ramana pe drumuri.
o alta varianta, pt user, este sa-i asigure macar o garsoniera sotiei sa-si creasca copii in ea...si in cazul asta da, userul poate obtine imobilul si sa-i dea sulta sotiei pt cele 20% ale ei.

av.myra vasilescu
Potrivit art 31 lit. f) c.fam.valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare este bun propriu, deci al dvs., insa sunt necesare probe in acest sens.Astfel avand in vedere cele aratate mai raman practic cei 20% din valoarea bunului care urmeaza sa se imparta intre dvs. si sotia dvs..Atentie! angajati avocat pentru ca este un partaj dificil.
Ce probe sunt necesare? Contractul de vanzare cumparare a apartamentului meu?

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Probleme divort cry_baby cry_baby Salve! As dori un punct de vedere referitor la modalitatea de partajare de catre instanta a bunurilor comune, in cazul unui divort. Bunuri comune: 1 ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cu probleme costelcostica costelcostica N-am crezut ca voi ajunge aici dar se pare ca viata iti ofera multe, inainte de craciun sotia a hotarat ca nu mai doreste sa convietuiasca cu mine si a ... (vezi toată discuția)