avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Sporuri ptr juristi....
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Sporuri ptr juristi....

Seful meu a fost astazi la Directia de Munca.Situatia este destul de complicata.Se pare ca in afara de sporul de vechime,eu in calitate de consilier juridic,pierd atat sporul de confidentialitate cat si sporul de calculator,in total 25 % .Este normal ca un consilier juridic sa aiba ,este adevarat intr-o inst de stat,un salariu de doar 700 lei si putin peste.
Cel mai recent răspuns: janina drula , utilizator 21:28, 13 Aprilie 2010
Teoretic, conform contractului colectiv de munca, cei cu studii superioare nu pot avea mai putin de 2 x salariul minim pe economie :((
Potrivit Legii nr. 330/2009, sporul de confidentialitate la personalul contractual face parte din salariu de baza, la functionarii publici nu....dar normal ar fi sa fie in suma compensatorie (daca sunteti functionar public). Aveti posibilitatea in 5 zile de la comunicarea noii incadrari si stabilirii salariului sa contestati.
Sunt personal contractual.Intr-adevar acum o luna si jumatate s-a facur statul de personal in care au fost trecute sporurile de calculator si de confidentialitate,in cazul meu .Ei ,ieri ne-a venit o nota prin care in term de cinci zile trebuie sa taiem tot ,in caz contrat,sa ne asteptam la musafiri,adica Curtea de Conturi.Iar in ceea ce privesc sumele compensatorii......acestea trebuie sa dispara.
Da-i in judecata doar esti consilier juridic . Doar nu astepti ca statul sa-ti faca vreo concesie fara sa fie obligat ? Ministerul muncii nu respecta legea 330/2009 privind salarizarea unitara si prin urmare trebuie obligat in instanta sa o faca. Da-i bice!
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
sunt de acord cu aemilius , avem salarii de mizerie, 700 lei , eu am ramas doar cu sporul de vechime si atat si asa sa luat avizul de la agentia de prestatii sociale, cei care nu au vrut sa renunte la acest spor agentia a sesizat curtea de conturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor mobilitate calytul calytul Se mai poate acorda sporul de mobilitate si confidentialitate consilierilor juridici, daca Legea 330/2009 a abrogat sporul de mobilitate?Ce se poate da in ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)
Anulare sporuri Brokeru22 Brokeru22 Prin 2 decizii mi-au fost anulate sporul de confidentialitate (15%), precum si sporul sistematic de lucru peste program(25%). Precizez ca sunt personal ... (vezi toată discuția)