avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 134 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere suplimentara

Buna ziua, intrebarea mea este: pentru un angajat care plateste pensie alimentara , noi ca angajator putem sa-i acordam deducerea suplimentara pt aceiasi copii pt care plateste lunar pensia mai sus mentionata ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:39, 17 Martie 2010
Da, se poate daca copilul/copii nu este "trecut la deducere" la celalalt parinte.

Binenteles ca este obligatoriu ca parintele care plateste pensia alimentara sa nu fie decazut din drepturile parintesti printr-o hotarare judecatoreasca.
Pentru copilul minor aflat in intretinerea parintilor sau a tutorelui, deducerea personala se acorda integral unuia dintre parinti, conform intelegerii dintre acestia, respectiv tutorelui.

Pentru copilul minor provenit din casatorii anterioare, dreptul de a fi preluat in intretinere revine parintelui caruia i-a fost incredintat copilul sau unuia dintre soti care formeaza noua familie, conform intelegerii dintre acestia, indiferent daca s-a facut o adoptie cu efecte restranse si chiar daca parintii firesti ai acestuia contribuie la intretinerea lui prin plata unei pensii de intretinere.
Plata unei pensii de intretinere nu da dreptul la preluarea in intretinere a copilului, parintelui obligat la aceasta plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana in intretinere parinti divortati gina2010 gina2010 Buna ziua, daca salariatul meu este divortat de sotie, copilul de 7 ani fiind dat de catre instanta mamei, tatal il poate lua in intretinere la firma unde ... (vezi toată discuția)
Deducere ptr copil jeaurel jeaurel Sunt divorțat...avem custodie comună. Copilul are domiciliul la fosta...plătesc pensie de întreținere 25% din venit...Va rog daca se poate....am dreptul ... (vezi toată discuția)
Deduceri din salariu cris_deo cris_deo Buna seara. Platesc o pensie de intretinere de 300 de lei copiilor mei care stau cu sotia cu care sunt in divort si as vrea sa stiu in legatura cu deducerile ... (vezi toată discuția)