avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor vitreg de negasit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor vitreg de negasit

buna ziua,
am si eu o problema daca se poate rezolva:

O batrana s-a recasatorit cu un batran , au impreuna un apartament, batranul are un fiu vitreg de care nu se mai stie nimic de vreo 10 ani, batranul a murit si el de vreo 5 sau 6 ani, nu s-a dezbatut mostenirea, batrana vrea sa treaca apartamentul pe numele fiului ei din prima casatorie, la notariat s-a cerut acceptul fiului vitreg , acesta nu e de gasit, intrebarea este : exista vreo portita sa se poata trece apartamentul pe numele fiului batranei ?
Cel mai recent răspuns: rapsodic , utilizator 18:11, 19 Martie 2010
batrana trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma defunctului sau sot.
abia dupa dezbaterea succesiunii si dupa un partaj este posibil actul pe care il doreste dansa.
pai si se poate face asta fara fiul vitreg al mosului? ca acesta e de negasit.
multumesc!
Dar cum ati ajuns la concluzia ca-i de negasit?

V-ati uitat in stanga, in dreapta, si-ati vazut ca nu e nimeni?

Avem si servicii de evidenta a persoanelor.

Pentru a se obtine o citare prin publicitate trebuie dovedit ca batrana a facut tot ce a stat in putinta si nu a izbutit sa-i afle domiciliului.
Simpla afirmatie nu e de ajuns.
va multumesc pentru sfat dar am fost chiar azi la serviciul de evidenta al populatiei si mi s-a raspuns ca nu pot da nici o informatie ca e confidential si nu stiu nici o metoda prin care serviciul respectiv ar putea sa ma ajute , deci asta cade.
credeti ca sunt alte posibilitati?
Aveti 2 posibiliatti: ori asteptati 6 luni si apoi deschideti succesiune, desi va asumati riscul sa apara oricand si sa zspuna ca nu a stiut sa v-o anuleze, sau , mai sigur dar mai de durata( ca si costuri ar fi cam la fel..) este sa desschideti actiune in instanta.Doar prin instanta puteti obtine date de la Evidenta populatiei.

Alte discuții în legătură

Testament vicuta vicuta O persoana din sat nu are copii,frati,parinti sau alte rude apropiate.Fiind vecini mergem des la acea persoana si o ajutam la nevoie. Aceasta apropiere a dus ... (vezi toată discuția)
Prin uzucapiune poti dobandi proprietatea unui imobil cu proprietar? sbdcl sbdcl o doamna a fost casatorita cu un domn legal 10 ani apoi au divortat si timp de 22 de ani au stat impreuna in aceeasi casa convietuind ca un cuplu dar fiind ... (vezi toată discuția)
Succesiune meryemmmm meryemmmm v-as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea situatie referitoare la o succesiune: ce urmeaza a fi facuta zilele acestea; familia batranului decedat este compusa ... (vezi toată discuția)