avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii?

Buna seara,
Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand "Dreptul" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier juridic. Se poate sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 23:13, 30 Martie 2010
Raspunsul il gasiti in Legea 514/2003, privind organizarea si functionarea profesiei de consilier juridic, cu modificari si completari.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu , efectiv nu vreu sa cumulez doua functii. Dar printr-un Cim partial (2-3ore), vreau sa-mi fac debutantul ca si consilier juridic.

Legea 514/2003, privind organizarea si functionarea profesiei de consilier juridic, cu modificari si completari.


ART. 11
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
a) activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica nesalarizata;
b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
c) participarea la comisii de studii, de intocmire a proiectelor de reglementari juridice.
Daca se respecta prevederile de mai sus functia de consilier juridic poate fi exercitata in acelasi timp cu alta functie in cadrul aceleiasi firme . Atentie insa la incompatibilitati si la cumulul de functii prevazut de codul muncii .
OK. Dar aici e vorba de un CIM separat. Nu de cumul de functii.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic, incompatibilitati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Angajat cu CIM de 8 ore in functia de consilier juridic pot sa am un CIM cu timp partial , tot ca si consilier juridic la o alta societate? Pot cu ... (vezi toată discuția)
2 norme intregi la 2 angajatori diferiti Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, Am un prieten care ar dori sa stie daca are posibilitatea de a fi angajat cu 2 norme intregi la 2 angajatori diferiti pentru functiile de ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic si inspector resurse umane dorama dorama Buna ziua! poate un consilier juridic sa fie si inspector de resurse umane? (vezi toată discuția)