avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... LAMURIRI:
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

LAMURIRI:

Deci: tatal meu a mostenit de la parintii lui casa si terenul. Mama mea nu dobandeste nimic nici dupa 31 de ani de casnicie? Au investit impreuna in proprietate. Cum pot sa fac sa nu-i dau voie sa vanda ?
Cazul este explicat pe larg in "Certificat de mostnitor fara act de proprietate. Ce se intampla in cazul divortului?" - discutii in dreptul familiei.
Cereti-mi orice lamuriri de care aveti nevoie, numai dati-mi, va rog, un sfat bun, o solutie!!!!!!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 23:41, 21 Ianuarie 2007
Deci :):
De casa si teren mama ta nu se poate atige. Sunt bunuri dobandite de tatal tau prin mostenire si nu fac parte din categoria bunurilor comune.
Poate cere contravaloarea imbunatarilor pe care mama ta le-a facut la casa, de exemplu. Pe scurt, are dreptul la toate cheltuielile pe car ele-a facut si care au dus la "sporirea averii". Se impart si toate bunurile mobile dobandite de soti in timpul casatoriei - mobila, aparate casnice, autoturism(e), etc.
certificat de mostenitor. tu nu esti chemat(a) la succesiunea bunicilor cata vreme tatal tau traieste. el este singurul lor mostenitor, prin urmare nu are cu cine sa dezbata mostenirea. In opinia mea, singura varianta ar fi divortul mamei tale, completat cu un petit prin care sa solicite constatarea calitatii de bun comun a sporului de valoare adus imobilului, urmat de partaj. In ce te priveste, nu ai niciun drept
Iar trebuie sa-i dau dreptate lui Nicu, desi nu-mi comvine:((
Dar ce e drept e drept, mama ta nu beneficiaza de nimic, pana la decesul tatalui tau, cu conditia ca la acea data sa nu fie divortata:((:((
Mercic, Romy :)
Solutia e, in consecinta, divortul urmat de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la proprietatea tatalui miha1172 miha1172 Posibil cazul meu sa nu fie unul particular, dar nu am idee ce trebuie sa fac. Parintii mei au divortat cand au aveam aproape 18 ani. La divort eu am optat ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor fara act de proprietate. ce se intampla in cazul divortului? Audry Audry Va rog mult sa ma ajutati. Cum procedez? Mama mea e casatorita cu tatal meu de 31 de ani si locuiesc impreuna in casa ramasa tatalui meu de la bunicii mei, ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)