avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ajutor...imi pierd casa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ajutor...imi pierd casa

buna ziua!
am cumparat o mansarda de la [FIRMA] din constanta acum un an.am doar antecontract factura fiscala si chitanta pt ca am achitat integral.acesta firma nu mai are sediu nu mai raspunde la telefon si ieri a venit un executor judecatoresc care mi-a spus ca firma a intrat in insolventa si furnizorii ii pun sechestru pe tot ce detine.eu nu am contract de vanzare cumparare iar antecontractul pe care il detin este semnat stampilat doar de mine si firma fara acte la notariat.
ce pot sa fac?unde trebuie sa merg pt ca sunt disperata impreuna cu vecinii mei.
totusi m-i sa parut dubios ca acest executor nu stia cum ma cheama si nici modul in care eu am cumparat garsoniera.idata spunea ca il cunoste pe patron si ca s-a intalnit cu el sapt trecuta odata spunea ca nu raspunde la telefon de 4 luni.

ce drepturi am si unde trebuie sa merg
va rog ajutati-ma sunt disperata ajung in strada.

multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabina492005 , utilizator 11:22, 23 Martie 2010
ynocentta a scris:

Atat dvs cat si restul persoanelor aflate in imobil in situatie similara cu dvs ,in baza antecontractului.,contactati avocat care sa redacteze actiune in instanta
Fara hotarare a instantei ,aveti mari sanse sa fiti executat, la fel si restul locatarilor din imobil ,care in evidente figureaza ca apartinand firmei cu care a-ti perfectat numai antecontract

asta insemna ca trebuie sa platesc taxa de timbru de 2800 lei?sau doar alte taxe mai mici sa redacteze?
sabina492005 a scris:

eu ma gandeam ca nu poate lua recuperatorul ceva ce societatea a vandut cu factura si a incasat.garsoniera nu mai este a lui este a mea

Daca ati incheiat doar antecontract de vanzare-cumparare, atunci afirmatia de mai sus este eronata iar garsoniera este inca a promitentului vanzator. Aveti intabulare pe numele dvs? Banuiesc ca nu, iar in acest caz trebuie sa va judecati pentru a obtine proprietatea.
puteti va rog frumos sa-mi spuneti care este diferenta dintre cererea unei hotarari judecat de constatate ca , constructorul nu a perfectat antecontractul si chemarea lui in instanta

ce trebuie sa fac de fapt?
sa-l dau in judecata sau sa cer instatei o hotarare judec care tine loc de contract?
A cere o hotarare care sa tina loc de contract presupune sa chemati in judecata promitentul vanzator, nu sunt chestiuni care sa se excluda. Si pentru ca m-ati intrebat in mesajul privat si daca nu se poate obtine "ordinul judecatoresc" fara proces am sa va raspund ca nu. In fata judecatorului cineva cere ceva in contradictoriu cu altcineva. Altcineva-ul respectiv trebuie sa aiba posibilitatea sa se apere, pentru ca prin hotarare ii vor fi afectate drepturile - in cazul de fata pierde proprietatea asupra unui bun.
Andreea Lisievici a scris:

sabina492005 a scris:

eu ma gandeam ca nu poate lua recuperatorul ceva ce societatea a vandut cu factura si a incasat.garsoniera nu mai este a lui este a mea

Daca ati incheiat doar antecontract de vanzare-cumparare, atunci afirmatia de mai sus este eronata iar garsoniera este inca a promitentului vanzator. Aveti intabulare pe numele dvs? Banuiesc ca nu, iar in acest caz trebuie sa va judecati pentru a obtine proprietatea.

acum am aflat alta bomba firma a concesionat toate autorizatiile de constructii catre o persoana fizica careia ii revin toate drepturile si obligatiile. insa nu au scos de la primarie avizul de constructie pentru ca nu au terminat fatada blocului.deci acest imobil nu exista in cadastru .eu pe cine dau in jude?cata:firma careia i-am dat toti banii sau persoana fizica .si pentru ce ne judecam?pentru ceva care nu exista? va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)