avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin avalizat

#-oin anul 2007 un prieten m a rugat sa devin asociat cu el pt ca avea mai multe firme, am detinut 10 %, in aceelasi an a luat un credit de 100000 ron, pe care nu l a mai platit ,eu ca prostu am semnat un bilet la ordin avalizat, banca a venit cu somatie ca ma executa, de la aceeasi banca am luat un credit pt un ap . pe care il detin cu sotia mea , la care mai am credit 26 ani mentionez ca la ap nu am intarziat cu rata nici macar o zi, in 2008 l am rugat sa ma scoata de pe firma , m a scos dar....ce se va intampla?se poate sa ma scoata in strada? cu partea sotiei ce se intampla, ea nu a semnat nimic, mai mult firma are o cabana de 150 000 euro de ce banca nu o executa? va rog da ti mi un raspuns detaliat sunt disperat. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cico1 , utilizator 09:26, 2 Aprilie 2010
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat pt ca aveti o problema f serioasa: faptul ca nu mai sunteti asociat nu are relevanta. Avalizarea va atrage in raspundere si din pacate raspunderea Dvs. nu e in subsidiar, cum v-ar placea sa fie...

Succes!
deci, raman in strada, si cu bunurile sotiei ce se intampla?, asta chear daca apartamentul este ipotecat la aceeasi banca care cere executarea?
cico1 a scris:

deci, raman in strada, si cu bunurile sotiei ce se intampla?, asta chear daca apartamentul este ipotecat la aceeasi banca care cere executarea?


Acest risc este real, tocmai de aceea va trebuie de urgenta un avocat, care are experienta in proceduri (amanari, prelungiri de termene, contra-atac, etc)
asta voi face , dar as fi vrut sa stiu dinainte ce ma asteapta, sunt constient ca acest credit trebuie platit, dar sotia cu ce e de vina ca eu ca fraieru am semnat, cum banca ia ceva ce nu e cu totul al meu?, si de ce nu ia ceea ce e al firmei prima data si dupa aceea sa se indrepte asupra mea ?, asta nu inteleg ???????????, mai mult apartamentul e ipotecat la aceeasi banca , eu mai am rate de plata ,pai asa raman si cu ap neplatit , si nu au decat sa mi puna proprire pe salar, platesc 100 de ani
In privinta apartamentului nu aveti de ce sa va faceti griji. Nu dvoastra sunteti proprietarul lui, ci banca. Daca nu aveti restante la acest credit ipotecar nu aveti de ce sa fiti executat de banca. Banca nu are nici un interes sa va ia bunul, intrucat nu poate fi valorificat in asa fel incat sa-si recupereze tot debitul. 26 de ani inseamna foarte multe dobanzi, de unde banca are de castigat.
In al doilea rand este bun comun cu sotia si pentru a fi executat trebuie partajat, ea nefiind debitoare la firma datoare. Cum nu este bunul dvoastra ci al bancii, nu poate fi partajat.
Cat priveste problema cu firma, ar fi fost indicat ca atunci cand ati iesit din firma sa cereti retragerea biletului avalizat. Creditul este al firmei si nu al dvoastra. De administrarea banilor raspunde administratorul.
In orice caz, consider din acest motiv ca inainte de a se cere executarea avalistilor, se va cere executarea firmei, care este beneficiarul direct al creditului. Cum spuneti ca firma are bunuri, acestea vor fi executate. Numai daca sumele obtinute din valorificarea bunurilor firmei nu sunt indestulatoare, banca se va indrepta spre avalisti.

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat cico1 cico1 in 2006 un prietem m a rugat sa fiu asociat cu el la o firma , pt ca el mai are 2 firme si nu poate fi singur asociat la inca una, am luat un procent de 10 %, ... (vezi toată discuția)