avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se pot delega atributiuini de contabil sef?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se pot delega atributiuini de contabil sef?

Compartimentul de contabilitate din cadrul unei institutii publice din subordinea consiliului local este format din doi referenti contabili (personal contractual), din care unul indeplinea functia de conducere -contabil sef, avand indemnizatie de conducere si spor viza CFP(este contabil autorizat si membru CECCAR)!!!!!!!! Conf. legii contab.nr.82/1992 republicata, art.10, alin(2) contabilul sef trebuie sa aiba studii ec.superioare.
Cum se face reincadrea dictatata de OUG1/2010 la art.4 alin(1)?#-o ? Pe functie de executie, studii medii ? Se pot delega atributiunile de contabil sef cu plata drepturilor aferente acestei functii de conducere, pentru ca OUG 34/2009la art.22 alin(1). interzice ocuparea prin concurs a posturilor vacante ?:(
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: iulius62 , utilizator 14:57, 19 Martie 2010
1. De ce sa fie pe functie de studii medii daca salariatul are studii superioare???
Probabil ca niciunul din cei doi contabili nu au studii superioare , sunt doar contabili autorizati . Legea 330/2009 prevede la aceste functii studii superioare . E clar ca nu poti da delegare de atributii de conducere daca nu poti sa-l salarizezi pentru munca depusa .
E complicat , cred ca ar trebui incercata deblocarea postului de contabil sef, prin solicitare l ordonatorul principal de credite .
Intradevar, niciunul din contabili nu are studii superioare, angajarile s-au facut cu foarte multi ani in urma! Ma intreb cum se poate conduce comp. de contabilitate si daca neavand contabilsef acest comp. nu se desfiinteaza?(in acesta conditii):O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie institutii publice (primarie) vulpemihaelasanda vulpemihaelasanda Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un angajat cu studii superioare economice si masterat in stiinte economice din cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Spor conducere jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Daca ai functie de conducere(sef serviciu), dar ai studii medii, poti primi indemnizatie de conducere? (vezi toată discuția)
Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)