avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pierdere custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pierdere custodie copil

Buna ziua,

Care este diferentaintre a avea custodia unui copil si a nu o avea?
Ce beneficii ai daca o ai si ce drepturi pierzi daca nu o ai?
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 23:37, 18 Martie 2010
A avea custodia unui copil inseamna ca acest copil a fost incredintat spre crestere si educare unuia dintre parinti,in urma unui proces de divort sau a unei actiuni privind incredintarea minorului.
In ceea ce priveste drepturile celuilalt parinte caruia nu i-a fost incredintat copilul,acesta are dreptul de a avea relatii personale cu copilul,dreptul la un program de vizita al acestuia,dar si obligatia de a plati o pensie de intretinere.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Buna ziua,
Raspunsul juridic l-ati primit de la colega noastra @luiza insa parerea mea este ca daca va puneti aceste intrebari, deja ...pierderile dvs. sunt nemasurate...
si nu atat din punct de vedere material, deoarece urmeaza sa platiti o pensie de intretinere in favoarea minorului, consecinta custodiei pe care tocmai ati pierdut-o, cat datorita faptului ca ati pierdut cele mai minunate clipe pe care le-ati fi petrecut cu copilul dvs. si mai ales ca in viitor puteti intampina dificultati in a avea relatii personale cu minorul, daca nu aveti/exista incuviintat de catre instanta un program de vizitare minor...
cermak gruianu a scris:

Buna ziua,
Raspunsul juridic l-ati primit de la colega noastra @luiza insa parerea mea este ca daca va puneti aceste intrebari, deja ...pierderile dvs. sunt nemasurate...
si nu atat din punct de vedere material, deoarece urmeaza sa platiti o pensie de intretinere in favoarea minorului, consecinta custodiei pe care tocmai ati pierdut-o, cat datorita faptului ca ati pierdut cele mai minunate clipe pe care le-ati fi petrecut cu copilul dvs. si mai ales ca in viitor puteti intampina dificultati in a avea relatii personale cu minorul, daca nu aveti/exista incuviintat de catre instanta un program de vizitare minor...

Cel mai bun raspuns, acesta este.....X-(
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ioanaseptember ioanaseptember buna seara as dori sa intreb ce consecinte pot aparea in cazul in care fiica mea mi-a fost incredintata prin sentinta definitiva si irevocabila,si imi voi ... (vezi toată discuția)
Urgent Nico Preda Nico Preda care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)