avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ca acest lucru sa fie trecut si in cartea de munca,dar am un act aditional care prevede acest lucru.Din luna mai 2009 mi-am incheiat activitatea la acea firma, cartea de munca fiind inchisa de I T M,de atunci sunt angajat in sistemul bugetar, unde mi se cere sa fac dovada ca in perioada 2001-2009 am lucrat pe functii cu studii superioare.Pentru aceasta am mers la I T M cu actul aditional pentru a se face aceasta modificare in cartea de munca,aici au refuzat sa faca aceasta modificare, pe motiv ca la acea data (2001) aveam la firma inspector de resurse umane.
Cum pot sa rezolv aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 20 Martie 2010
Contactati angajator responsabil in perioada care va intereseza
De la acesta am actul aditional,inspectorul de resurse umane de la acea data nu mai lucreaza la firma, cartea de munca a fost avizata de I T M in momentul incetarii activitatii la fustul angajator, care de cativa ani nu mai are inspector de resurse umane.
Adresati-va in scris la Inspectia Muncii.
covi a scris:

De la acesta am actul aditional,inspectorul de resurse umane de la acea data nu mai lucreaza la firma, cartea de munca a fost avizata de I T M in momentul incetarii activitatii la fustul angajator, care de cativa ani nu mai are inspector de resurse umane.


Decretul nr 92 din 16 aprilie 1976 privind carnetul de munca
Art 20 Conducerile unitatilor raspund de intocmirea,completarea ,pastrarea si evidenta carnetelor de munca
Multumesc mult pentru raspunsuri !!!

Stiu cine raspunde de intocmirea,completarea ,pastrarea si evidenta carnetului de munca , dar nu stiu cine ,poate face aceasta modificare retroactiva !?
I.T.M - ul refuza si fostul angajator, spune ca nu mai are acest drept din moment ce carnetul de munca a fost inchis.
Mentionez , eu nu am stiut, ca nu a fost operat nimic in carnetul de munca.
Daca acest act aditional ,a fost semnat de ambele parti si inspectorul de resurse umane nu a trecut nimic in carnetul de munca, acesta nu mai este valabil ??!
Va multumesc foarte mult pentru sugestii !!!!!
Chiar nu mai stiu ce sa fac,pentru a rezolva aceasta situatie !!

Alte discuții în legătură

Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Actele aditionale ale contractului de munca ndamir ndamir Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)