avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ca acest lucru sa fie trecut si in cartea de munca,dar am un act aditional care prevede acest lucru.Din luna mai 2009 mi-am incheiat activitatea la acea firma, cartea de munca fiind inchisa de I T M,de atunci sunt angajat in sistemul bugetar, unde mi se cere sa fac dovada ca in perioada 2001-2009 am lucrat pe functii cu studii superioare.Pentru aceasta am mers la I T M cu actul aditional pentru a se face aceasta modificare in cartea de munca,aici au refuzat sa faca aceasta modificare, pe motiv ca la acea data (2001) aveam la firma inspector de resurse umane.
Cum pot sa rezolv aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 20 Martie 2010
Staruiti la nivelul ITM
Sesizati oficial serviciul juridic din cadrul ITM despre situatia cu care va confruntati si solicitati comunicarea variantelor de solutionare legala,mentionand dispozitiile
cap 4 raspunderi si sanctiuni Art 22 (1) Persoanele care elibereaza acte pentru dovedirea vechimii in munca si a altor situatii decurgand din executarea raporturilor de munca ,cele care efectueaza inscriseri in carnetele de munca sau in fisele de pensii ori vizeaza acte in vederea inscrierii datelor in aceste carnete,
precum si cele care au obligatii de control in legatura cu aceste operatii,
raspund,dupa caz,disciplinar,administrativ,material,civil sau penal in conditiile legii ,pentru neindeplinirea sau executarea defectoasa a sarcinilor ce le revin
actul aditional prin care vi s-a modificat functia a fost inregistrat la itm?
daca da, faceti o adresa catre inspectorul sef al itm-ului de care apartineti pentru corectarea datelor inscrise in carnet. chiar daca au fost facute inscrierile in carnetul de munca de catre inspectorul resurse umane al societatii, acestea trebuiau vizate si de catre inspectorul de la itm.
de la angajator se mai poate gresi dar partial este si vina celor de la itm ca au vizat ca si conforme inscrierile in carnetul de munca.
daca nu este inregistrat la itm dar are o data si semnaturile necesare, faceci o adresa catre inspectorul sef prin care prezentati situatia si vedeti ce raspuns va vor da.se poate dispune control la unitate si in baza pv de control se fac corecturile necesare in carnetul de munca, chiar daca a fost inchis.succes.anuntati ce ati facut
Înscrierile eronate vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca aura-octav aura-octav buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema.In anul 2006 am primit decizie de sef transporturi, eu am semnat la data respectiva decizia si ... (vezi toată discuția)
Actele aditionale ale contractului de munca ndamir ndamir Buna ziua, as avea o intrebare: am ajuns in situatia in care am dus documentele necesare ptr credit la banca si am fost contactat ca imi trebuie actele ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)