avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare pe legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare pe legea 10/2001

am cumparat un imobil in 1999 de la D.G.M.P.S. confiscat pt creante bugetare si scos la licitatie publica.In2001 pe baza legii10 vechii proprietari au revendicat imobilul de la primarie carene-a comunicat aceasta revendicare impreuna cu tot dosarul.De asemenea tot atunci a fost notata si in c.f. revendicarea,fapt constatat de noi in momentul in care am vrut sa contractam un credit bancar ce ne-a fost refuzat,deoarece imobilul nu putea fi adus in garantie,din cauza acestei notari.Inuma acestei constatari i-am contactat pe revendicatori si am incheiat o conventie din care citez:"prin prezenta conventie,partile convin,fam..sa ridice notarea din cf..si sa renunte la ori ce pretentii in contra SC...,iar in aceasta ipoteza,SC...,sa renuntela pretentiile exprimate prin notificarea trimisa,precum si la ori ce alte pretentii in contra fam..in legatura cu imobilele din cf..ori la alte pagube colaterale legate de notare respectiv notificare."Caz incheiat.Pina in 2008,cind ne actioneaza in instanta solicitind:"sa obligati piritul sa emita dispozitie/decizie motivata in baza legii10 pentru solutionarea notificarilor formulate de subsemnatii."Am invocat lipsa calitatii procesuale pasive la Tribunal, dar nu afost admis de instanta,prin urmare au cistigat procesul,cu cheltuieli de judecata.Am facut apel,iar curtea de apel a constatat:"pirita a cumparat parcelele cu nr topo... anterior intrarii in vigoare alegii 10,la licitatie publica asa cum reulta din pv de licitati...,persoana juridica executata fiind SC..in a carei patrimoniu se afla la aceea dataimobilul in temeiul certificatului de atestare a dreptului de proprietate seria... emis de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei,fiind proprietara tabulara.Prin urmare,referitor la pirita societate apelanta,aceasta este un dobinditor cu titlu particular al imobilului,anterior intrarii in vigoare a legii10,fiind opersoana juridica de drept privatal carei titlu nu a fost desfiintat,nefiindprintre cele enumerate de lege(art.21 alin1 din legea 10/2001)ca avind obligatia de a solutiona notificari privind terenuri preluate abuziv de stat,aflate in patrimoniul lor. Acesta este motivulpentru care apelul piritei va fi admis si,in temeiul art 296Cpr. civ.,sentiinta apelata schimbata,in sensul respingerii actiunii fata de pirita."Impotriva acestei decizii s-a inregistrat recurs.Mentionez ca pina in acest stadiu procesual m-am reprezentat singur,fara avocat,si fara a avea studii juridice,constatind ca imi place.V-as ruga sa-mi spuneti de unde ma pot documenta pt face intimpinarea la Inalta Curte,ce trebuie sa contina,cit de voluminoasa sa fie,si sfatul dvs referitor la reprezetare cu un avocat sau sa merg in continuare autodidact.CU MULTUMIRI.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:33, 19 Martie 2010
1. Documentarea o faceti in raport cu situatia de fapt si prevederile legale pe care va sprijiniti sustinerile, precum si in raport de probatoriul existent la dosar.
2. Intampinarea trebuie sa contina toate acele elemente prevazute in art. 115 C.pr. civ., si nu are importanta volumul acesteia.
3. Opinia mea este sa apelati la un profesionist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara - natura civila sau comerciala? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, SC A SRL revendica un imobil de la SC B SRL. La primul termen in fata completului specializat de comercial instanta decide a trimite dosarul la ... (vezi toată discuția)
Speta simulatie nicoleta hotca nicoleta hotca am si eu nevoie de o speta pt un studiu pe care il fac la civil-simulatia...multumesc (vezi toată discuția)
Proprietari deposedati kostiv kostiv Subiect: Nationalizare in 2012 ? Din 2000, am depus cerere de revendicare a imobilului din Bucuresti, constuit de bunicul meu prin 38'. In momentul depuneri ... (vezi toată discuția)