Dupa ce s-a despartit de mama, tatal meu s-a recasatorit,in timpul acestei casatorii cumparand apartamentul in care locuiau.Sotia sa a decedat,s-a dezbatut succesiunea,mostenitorii ei au primit contrvaloarea in bani a partii care le revenea si apartamentul a ramas tatalui meu.Acesta s-a recasatorit.Ce drepturi are actuala sotie in cazul decesului tatalui meu si ce drept am eu la acest apartament?
In cazul acesta ce parte ii revine ca drept de mostenire?De cand sunt casatoriti nu au facut nici o investitie in apartament,iar toate cheltuielile curente au fost impartite in mod egal
Nu conteaza ce s-a investit sau nu.
Din masa succesorala sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 1/4.
In privinta actelor pe care le poate face tatal dvs., donatie (care e permisa intre soti) sau testament, acestea vor putea fi atacate de dvs. daca va incalca rezerva succesorala.
Mostenire
marinica71
buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata
caren
sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)