avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Dupa ce s-a despartit de mama, tatal meu s-a recasatorit,in timpul acestei casatorii cumparand apartamentul in care locuiau.Sotia sa a decedat,s-a dezbatut succesiunea,mostenitorii ei au primit contrvaloarea in bani a partii care le revenea si apartamentul a ramas tatalui meu.Acesta s-a recasatorit.Ce drepturi are actuala sotie in cazul decesului tatalui meu si ce drept am eu la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:52, 19 Martie 2010
In cazul acesta ce parte ii revine ca drept de mostenire?De cand sunt casatoriti nu au facut nici o investitie in apartament,iar toate cheltuielile curente au fost impartite in mod egal
Nu conteaza ce s-a investit sau nu.
Din masa succesorala sotiei supravietuitoare ii revine o cota de 1/4.

In privinta actelor pe care le poate face tatal dvs., donatie (care e permisa intre soti) sau testament, acestea vor putea fi atacate de dvs. daca va incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata caren caren sa inteleg ca sotia tatalui meu, in cazul decesului tatalui, aceasta beneficiaza de 1/4 din bunurile pe care tatal meu le.a mostenit dupa urma mamei mele? dar ... (vezi toată discuția)