avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL vs. insolventa/faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL vs. insolventa/faliment

Buna ziua,
Care sunt pasii care conduc un srl spre insolventa/ faliment?
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 14:10, 18 Mai 2010
Buna ziua.
Daca sunt indeplinite conditiile din Legea 85/2006 -insolventa prezumata sau iminenta,se depune o cerere motivata si sustinuta cu documente,la Tribunalul Comercial -Civil, din judetul dvs. .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Buna ziua,
In cazul unui srl cu 2 asociati (asociat 80%-asociat 20% ) si 2 administratori, unul dintre cei doi asociati (de ex. cel care detine 80%) poate solicita insolventa fara acordul celui de al doilea asociat (20%)?
Cu stima
Initial trebuie sa fie acord unanim al asociatilor pentru declararea insolventei .Daca nu se vrea ,dupa o prelabila notificare a celuilalt asociat si refuzul acestuia, puteti solicita instantei dvs.insolventa. In cazul acesta raspunderea declararii insolventei va apartine dvs. in exclusivitate.Daca aceasta e solutia pentru salvgardarea firmei,merita efortul ,
Cererea pentru deschiderea procedurii de insolventa o semneaza un administrator (art 27 alin 3 din lege 85/2006) si nu asociatii !
Firma are 2 administratori ce au puteri egale; unul din cei doi administratori poate solicita insolventa fara acordul celui de al-2-lea?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Deschiderea procedurii insolventei glumi glumi Buna ziua. As dori sa stiu daca in cazul unei societati cu raspundere limitata in care sunt 4 asociati este necesar acordul tuturor pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)
Decizia de intrare in insolventa anamaria.paduraru anamaria.paduraru In cazul in care societatea doreste intrarea in insolventa, ce acte trebuie puse la dispozitia asociatilor prin care sa se dovedeasca necesitatea intrarii in ... (vezi toată discuția)
Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)