avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumulare contract de munca cu conventie civila la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumulare contract de munca cu conventie civila la acelasi angajator

Am intalnit la o societate urmatoarea situatie:
unii angajati au contracte de munca full time si in acelasi timp conventii civile sau contracte privind cesiunea drepturilor de autor.
Intrebare: este corecta cumularea acestor doua forme de plata a serviciilor prestate de un angajat catre acelasi angajator?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniela SANDU , Avocat 11:25, 21 Martie 2010
Se poate justifica existenta unei conventii civile in conditiile în care - spre exemplu - este vorba de o activitate temporara, iar prestatorul persoana fizica nu se afla intr-o relatie de subordonare fata de beneficiar.
Prin urmare, consider ca nu se poate continua cu aceasta situatie ... mai ales in conditiile in care are si c.i.m. si conventie civila pentru prestarea aceleasi activitati.
Da.....pentru aceleasi activitati nu are cum sa "functioneze" numai ca ITM-ul afla de o situatie ca asta daca este sesizat. La un control, asa cum este prezentata situatia, se vor pune probleme....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata ac_cristina@yahoo.com ac_cristina@yahoo.com Buna ziua! As avea nevoie de un raspuns care sa fie exemplificat si prin acel articol din codul muncii care se refera la urmatoarea situatie. Am fost ... (vezi toată discuția)
Conventia civila de prestari servicii hevior hevior Am carnetul de munca la o unitate bugetara cu program de 7h pe zi. Cu aproximativ 4 luni de zile in urma am incheiat o Conventie civila de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)