avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solutie data de politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solutie data de politist

Am depus o plangere la postul de Politie Schitu - judetul Giurgiu, pentru art. 208, art. 217 si art. 220 C.p., deoarece vecinul din latura de EST imi ocupa 178 m.p. din proprietatea mea. Politistul a solutionat plangerea cu N.U.P., nu a tinut cont de Titlu de Proprietate si Procesul - Verbal de punere in posesie pe Legea 18/1991, si a Procesului - Verbal emis de Primaria Schitu, prin care vecinul din latura de EST a proprietati mele era somat sa isi retraga gardul si sa imi lase in posesie suprafata ocupata. Doresc sa aflu daca mai sunt cai de atac la rezolutia N.U.P. ,solutionata de politist si daca pot sa deschid actiune impotriva politistului. Sau cum pot sa procedez in situatia expusa.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 20:21, 21 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Impotriva solutiei politistului,formulati contestatie la procurorul responsabil
pai....politistul nu are dreptul sa hotarasca nimic, el doar propune. Cel care dispune este procurorul. In cazul in care exista o Ordonanta a procurorului de NUP, aveti 20 de zile de la primirea acesteia sa faceti o plangere adresata procurorului ierarhic superior (in cazul d-voastra 'prim procurorul parchetului'). Aceeasi plangere pe care o adresati prim-procurorului o luati frumos, o adresati Domnului Presedinte si va duceti cu ea la judecatorie. Sfatul meu este sa o depuneti a doua zi dupa ce ati inregsitrat-o la parchet pe cea adresata prim procurorului. Bafta!
ynocentta a scris:

Impotriva solutiei politistului,formulati contestatie la procurorul responsabil



Corecta aprecierea lui "darkblack",nu exista din punct de vedere legal,posibilitatea introducerii unei contestatii,impotriva referatului politistului adresat procurorulrui,prin care acesta PROPUNE inceperea sau neinceperea urmaririi penale.
In urma acestei propuneri solutia apartine procurorului si aceasta poate fi atacata conf.prevederilor art.278 c.pr.pen
De la politie v-i s-a comunicat ca s-a propus NUP? Poate doar a propus NUP la unele din infractiunile pe care le-ati sesizat, respectiv art. 208, art. 217 si art. 220 C.p. La Ordonanta a procurorului de NUP, aveti 20 de zile de la primirea acesteia sa faceti o plangere adresata procurorului ierarhic superior, apoi procedati cum v-au indrumat si colegii.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate redeschide un dosar dupa ce s-a dat nup cosminghe cosminghe Buna ziua, Am fost cercetat inca din 2009 noua pana acum cateva saptamani pentru evaziune fiscala, acum de curand am primit o ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii introducerii plangerii penale gyandy gyandy Buna ziua,am o intrebare. Am facut o plangere penala ptr tulburarea de posesie,art 220 din codul penal.la care am pus poze (65) evidente,doveditoare,plus cele ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)