avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE 2007- CO 2006 urgent!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE 2007- CO 2006 urgent!

Buna ziua!

Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru o nelamurire.
Lucrez la o societate din 1 Martie 2006. Pana la sfarsitul anului nu am reusit (datorita volumului mare de munca) sa imi iau CO aferent lunilor lucrate. Astfel ma regasesc in 2007 cu 5 zile de concediu ramase din 2006.
Problema este ca doresc sa demisionez pe data de 22 Ianuarie a.c.
1.Am dreptul la vreo indemnizatie pentru cele 5 zile?
2.Este posibila neefectuarea a 5 zile din preaviz in baza celor 5 de CO din 2006?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: moise paula , utilizator 01:53, 14 Februarie 2007
ambele variante sunt posibile, depinde cu care va fi deacord angajatorul:(
Multumesc de raspuns, dar nu m-ai prea lamurit.:(

Doream sa stiu care este varianta legala la care pot apela, tinand cont ca, in principiu, seful nu ar vrea sa-mi acorde absolut nimic.
Personal as prefera sa efectuez doar o saptamana din preaviz, iar cea de a doua sa intre in cele 5 zile de concediu pe anul trecut. As vrea sa stiu daca am vreun temei legal pentru a cere asta.

Multumesc
Ca sa ai dreptul la indemnizatia de concediu trebuie sa-l efectuezi;)
Ia-ti intai concediu - e dreptul tau - si dupa aceea da-ti demisia.
Codul muncii e reglementarea generala pentru astfel de lucruri. Insa, mai inatai, citeste-ti contractul de munca.
Inainte de a-mi gasi acest nou job, am facut o cerere de concediu pentru perioada 15-20 Ian. care nu mi-a fost aprobata pe motiv ca am avut timp de odihna intre sarbatoriX-( Asa ca nu se pune problema de a mai cere ceva in acest sens. In plus, nu am de ales, trebuie sa demisionez maine, nu am timp de concediu si abia apoi demisie.
So, revin cu intrebarea mea: pot cere ca cea de a doua saptamana a preavizului sa nu o lucrez ci sa se ia in calcul cele 5 zile restante de concediu pe 2006?
Alta intrebare: pot demisiona fara preaviz invocand Art.79 aliniatul 8 (pe motiv de nerespectare a obligatiilor asumate in CIM)?
So, preavizul e una, concediu e alta.
Nu te poti prevala de faptul ca nu ti-au acordat concediu pentru a nu lucra in perioada de preaviz.
Cel putin, asta e parerea mea. Nu te poti folosi de o ilegalitate pentru a obtine ceva!

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Demisie intr-o situatie speciala S_Manuel S_Manuel Buna ziua! O sa expun problema mea si sper sa o fac intr-un mod cat se poate de concret si clar, in speranta ca voi primi un raspuns. Momentan sunt pe cale ... (vezi toată discuția)
Demisionez și angajatorul insistă sa îmi iau zilele de cocediu ... Anghel Valentin Anghel Valentin Demisionez și angajatorul insistă sa îmi iau zilele de concediu deoarece \"au incheiat luna\" si nu poate sa îmi plătească zilele de concediu care nu ... (vezi toată discuția)