avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori - proces pentru acordarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori - proces pentru acordarea pensiei alimentare

am intentat proces pentru acordarea pensiei alimentare si obtinerea custodiei fiului meu, care se afla in grija mea. avocatul imi spusese ca este posibil sa ni se solicite martori pentru a demonstra faptul ca am avut o relatie cu tatal copilului (nu am fost casatoriti; el a recunoscut copilul), ca am locuit impreuna, etc.

mi-a fost foarte greu sa gasesc acesti martori, pentru ca relatia s-a desfasurat in strainatate. acum, dupa prima infatisare (tatal copilului nu a fost prezent, nu si-a angajat avocat), s-a stabilit sa se audieze si martorii.

ma intreb daca acestia sunt martorii potriviti, pentru ca in prezent nu am relatii cu ei; cum vor demonstra ca sunt o mama buna? pentru ca banuiesc ca asta se va incerca sa se dovedeasca la urmatoarea infatisare.

martorii ar putea vorbi de violenta pe care a manifestat-o fostul meu partener, insa pe mine, ca mama, nu ma cunosc. acctionez pentru binele copilului meu si nu as vrea sa fac vreo greseala.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters133753 , utilizator 23:06, 22 Martie 2010
Instanta nu poate dispune plata pensiei retroactiv. Pensia se plateaste de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
In alta ordine de idei...instanta nu va cere martorilor sa ateste relatia dvs. cu tatal copilului..ci va dori sa stie ca minorul locuieste impreuna cu dvs....ca aveti grija de acesta, ca ii creati conditii optime de crestere si dezvoltare. Aceste aspecte se vor corobora cu referatul de ancheta sociala intocmit de primaria de sector prin serviciul specializat.
Daca tatal a recunoscut copilul totul e ok. martorii nu treb sa stie prea multe despre tatal minorului. Instanta va lua masura de incredintare in orice situatie.
Succes...si fara emotii...
radusava a scris:

Instanta nu poate dispune plata pensiei retroactiv. Pensia se plateaste de la data introducerii cererii de chemare in judecata.
In alta ordine de idei...instanta nu va cere martorilor sa ateste relatia dvs. cu tatal copilului..ci va dori sa stie ca minorul locuieste impreuna cu dvs....ca aveti grija de acesta, ca ii creati conditii optime de crestere si dezvoltare. Aceste aspecte se vor corobora cu referatul de ancheta sociala intocmit de primaria de sector prin serviciul specializat.
Daca tatal a recunoscut copilul totul e ok. martorii nu treb sa stie prea multe despre tatal minorului. Instanta va lua masura de incredintare in orice situatie.
Succes...si fara emotii...

oh, doamne! atunci trebuie sa schimb martorii, nu-i asa? se mai pot schimba? pe 31 martie am infatisare...
Nu mai puteti sa schimbati martorii decat pentru motive temeinice.
Nu inteleg de ce doriti sa-i schimbati?
Din familie nu aveti pe , mama., tata, sora, nasii?
Puteti sa solicitati suplimentarea probatoriului cu un martor..in afara celor care deja ia-ti indicat.
Daca inca nu s-a depus listaa cu martori puteti sa-i schimbati prezentandu-va cu ei direct la termenul de judecata. Sa aiba un act de identitate asupra lor.
Succes!
am inteles. multumesc tare mult. numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor duscaandreea duscaandreea eu si concubinul meu avem un baietel de 4 ani. noi am stat impreuna la parinti lui, iar in 28 martie eu am plecat cu acordul sotului sa muncesc in ... (vezi toată discuția)
Probe incredintare minori pauleo pauleo Buna ziua, Nu am fost casatoriti si suntem in proces pt. incredintarea copiilor (un copil are 3 ani si celalalt 4 ani). S-au admis de catre instanta: proba cu ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor 4 ani cu luarea acestuia in strainatate (tatal domiciliul in belgia) mara1980 mara1980 Buna ziua, as dori sa stiu care este probabilitatea ca unui tata, cu domiciliul in Belgia, de a i se acorda drept de vizitare minor cu luarea acestuia din ... (vezi toată discuția)