avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort comun acord & strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort comun acord & strainatate

Buna ziua.
As dori sa stiu cum tb sa procedez daca am termen de judecata a divortului pe cale amiabila, de comun acord, fara obligatii pe data de 24 aprilie dar eu nu voi fi in tara. Este necesar sa angajez un avocat care sa ma reprezinte? Mentionez ca vreau sa termin aceasta casatorie fara a ma mai prelungi prin tribunale. Deasemenea poate ma sfatuiti intr-o problema: mi-am luat masina dupa ce am depus acea cerere de divort din partea de bani rezultati din vanzarea a ceea ce aveam in comun...actuala, fosta sotie are vreun drept asupra ei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:54, 23 Martie 2010
Daca este vorba de un divort prin acord,atunci prezenta dvs.este necesara,deoarece ambii soti trebuie sa semneze.
In privinta masinii pe care ati achizitionat-o,aceasta fiind un bun dobandit in timpul casatoriei, (casatoria fiind desfacuta in momentul in care hotararea ramane irevocabila) sotia dvs,va avea si ea drept asupra ei.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Nu exista nici o alternativa prin care sa ma reprezente pe altcineva?
se poate si in lipsa dvs.,faceti o procura speciala la cineva in sensul asta,eventual la un avocat sa va ajute,oricum va treb sa va indrume un avocat
multumesc
Pot exista mai multe probleme si prezenta avocatului dvs. ar fi utila.
In caz contrar trebuie sa va prezentati personal la termen.

Alte discuții în legătură

Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)