avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol privat- obligativitatea de a ceda teren pentru drum

Am cumparat un teren de 1000mp intr-o comuna de langa Sibiu. Inainte de dezmembrare, parcela din care am cumparat eu era de 5000mp cu o latime de 30m, cu drumuri la ambele capete. Proprietarul acesteia a "taiat" un capat si mi l-a vandut mie.
Cand am intrebat la primarie de posibilitatea de a construi o casa pe acest pamant, raspunsul a fost "Da, dar numai dupa ce cedezi cativa metri la drum(drumul original din capatul parcelei) si cativa metri pe lateral". Cu drumul din fata am inteles, pentru ca e o hotarare de consiliu care cere ca drumul sa fie de 9.40m.
Dar cu cel lateral? Primaria a zis ca in eventualitatea in care si proprietarul de langa mine(are parcela intreaga-5000mp-si acualmente pune porumb pe ea) va vrea sa parceleze, trebuie sa lasam amandoi loc de drum. Deci in fata ar trebui sa las 30X3metri minim=90mp, iar pe lateral 4.70(jumatate din drum)X 33(latura terenului meu)=155mp, in total aprox 250mp.
Poate primaria sa-mi impuna asa ceva?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In hotararea care stabileste latimea drumului in selimbar(147 din 2007) la 9.40, la art 1 pct 3 scrie ca "Realizarea infrastructurii drumurilor si a utilitatilor se va face inainte de executia locuintelor".
Acest "se va face" la cine se refera, ca sunt foarte multe case noi si nu e nici o infrastructura. Se poate da in judecata primaria daca-mi da autorizatie de constructie si nu face infrastructura drumului?
Puteti fi expropriata, pentru cauza de utilitate publica( cu despagubirile de rigoare). Nu va apucati sa va cedati bunurile, doar pentru ca asa i-o cracanat capul unui primar. Adresati-va in scris primariei, solicitand certificat de urbanism si autorizatie de constructie. In functie de raspunsul ( si motivarea acestuia) la solicitarea dvs., veti putea avea o pozitie viitoare. :)
Am scos certificatul de urbanism si acolo scrie "nu are acces la drumuri publice" chiar daca eu am acces la un drum de exploatare(se arata foarte clar in planul de situatie care insoteste actul de vanzare cumparare).
Tot in CU scrie ca trebuie sa fac "PUZ initiat si intocmit conf legii 350/2001" chiar daca peste drum de parcela mea sunt case locuite, deci un PUZ facut la care m-as putea "lipi". Arhitectul sef mi-a subliniat ca PUZ pe o parcela mai mica de un hectar nu se face, deci ar trebui sa caut oameni care vor sa faca PUZ?? Si daca nu gasesc, nu mai fac casa? Raspunsul dansului la ambele intrebari...DA!!
Am intrebat daca pot vedea PUZ-urile sau PUG si bineinteles ca nu se pune problema. Adica NU.
Presupun ca de aici incep piedicile...
Inca incerc sa ies din cercul asta...
Imi poate spune cineva ce as putea face, va rog?
Va Multumesc anticipat.
Mai e un PUZ facut langa parcela detinuta de mine, pe o latura.
Conform legislatiei, se poate face anexare la un PUZ existent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcelare teren titone titone am un teren de 5000mp(10x500)extravilan,vecinul la fel,in total ar fi 20x500 si am vrea sa-l parcelam pentru a-l vinde,va rog sa-mi spuneti cat ar ... (vezi toată discuția)
Drum acces puz ddtkorny ddtkorny Buna ziua Daca ma poate ajuta cineva cu informatii: Am un teren de 2 ha, la cca. 500 metri de la un Drum judetean. Doresc sa fac un PUZ, parcelare. Am ... (vezi toată discuția)
Aviz circulatie NELLYMOTORS NELLYMOTORS Buna ziua , am cumparat un teren pe care vreau sa construiesc o casa , terenul este intravilan are PUZ , Certificat de urbanism , am obtinut toate avizele ... (vezi toată discuția)