avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... model conciliere prealabile
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

model conciliere prealabile

Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in instanta a procedurii de conciliere?Multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:56, 22 Martie 2010
Nu exista un model de conciliere, trebuie parcursi numai niste pasi, conform art. 720 indice1:
Art. 7201
In procesele si cererile in materie comerciala evaluabile in bani, inainte de introducerea cererii de chemare in judecata, reclamantul va incerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte.
In scopul aratat la alin. 1, reclamantul va convoca partea adversa, comunicandu-i in scris pretentiile sale si temeiul lor legal, precum si toate actele doveditoare pe care se sprijina acestea. Convocarea se va face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. Convocarea se poate face si prin inmanarea inscrisurilor sub semnatura de primire.
Data convocarii pentru conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate potrivit alin. 2.
Rezultatul concilierii se va consemna intr-un inscris cu aratarea pretentiilor reciproce referitoare la obiectul litigiului si a punctului de vedere al fiecarei parti.
Inscrisul despre rezultatul concilierii ori, in cazul in care paratul nu a dat curs convocarii prevazute la alin. 2, dovada ca de la data primirii acestei convocari au trecut 30 de zile se anexeaza la cererea de chemare in judecata.
Dar trebuie retinut ca daca mergeti pe OG5/2001 sau OUG 119/2007, nu mai este obligatorie concilierea prealabila.
In completarea raspunsului deja primit, puteti folosi modelul de cerere de chemare la conciliere directa mai jos prezentat:

Nr. ___/ ____________

Către,
S.C. __________.R.L..
În atenţia Domnului ______

Societatea comercială ________ S.R.L. (creditor), persoană juridică română cu sediul în ______, prin reprezentantul său legal Dl. ______, în temeiul art. 7201 Cod procedură civilă modificat şi completat, vă convoacă la

CONCILIERE DIRECTA

Vă facem cunoscut că la data de _____ figuraţi în evidenţele noastre contabile cu un debit în valoare de _____ lei, reprezentând contravaloarea facturilor prezentate în Anexa.
Întrucât încercările noastre de a recupera integral debitul nu au dat rezultate, şi pentru a preveni cheltuieli suplimentare în contul societăţii Dumneavoastre prilejuite de deschiderea unor acţiuni judecătoreşti şi executare silită, vă somăm ca în termen de 3 zile de la primirea prezentei să procedaţi la achitarea integrală a acestuia.
În cazul în care nu veţi achita debitul în termenul arătat, vă convocăm în data de _____, ora 1200, la sediul S.C. _____ S.R.L., în vederea rezolvării pe cale amiabilă a situaţiei litigioase apărute.
În cazul în care nu vă veţi prezenta la conciliere, vom promova acţiunea în instanţă, unde vom solicita plata integralã a debitului, a penalităţilor de întârziere, a cheltuielilor de judecată şi de executare.
Anexăm alăturat actele ce dovedesc debitul solicitat.

Administrator,
________

Consilier juridic,
_______


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directa raluflory raluflory :-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)
Invitatie la conciliere ziar simonik2011 simonik2011 Buna ziua, trebuie sa fac o invitatie la conciliere intr-un ziar mai raspandit, ma puteti ajuta va rog cu un model? Trebuie sa trec nr. contractului aflat in ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii directe conform art. 720 ind. 1 cod procedura civila cosmincozma cosmincozma Buna ziua. Doresc sa intreb daca procedura concilierii directe prevazuta in CPC art. 720/1 se poate desfasura si postal? Adica prin scrisoare recomandata cu ... (vezi toată discuția)