avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sentinta pentru evacuare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sentinta pentru evacuare

Buna ziua,
am o cunostinta ce locuieste cu chirie intr-o casa apartinand Fondului Locativ Sibiu, si din diverse motive nu si-a platit chiria la timp.A primit citatie pentru proces, insa inainte de data procesului a platit intreaga suma restanta.
In ciuda faptului ca s-a platit, procesul a avut loc si s-a dat o sentinta pentru reziliera contractului, insa cu drept de apel in 15 zile de la data comunicarii.
Acum vin cu intrebarea: in cazul asta se mai poate face ceva? Se poate renunta la actiune? Se poate da sentinta in favoarea cunostintei mele daca si-a platit chiria restanta inainte de data procesului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: simona dan , utilizator 13:35, 22 Martie 2010
Daca a platit de ce nu s-a prez la proces sa prez dovada platii?treb sa mergeti sa va aparati, sa faceti o cerere reconventionala ,intampinare;depinde ce scrie in dispozitivul hot...ei daca vroiau sa renunte o faceau dupa ce ati platit si se termina totul..
crisv a scris:

Daca a platit de ce nu s-a prez la proces sa prez dovada platii?treb sa mergeti sa va aparati, sa faceti o cerere reconventionala ,intampinare;depinde ce scrie in dispozitivul hot...ei daca vroiau sa renunte o faceau dupa ce ati platit si se termina totul..

nu cred ca s-a gandit ca totusi procesul va continua...
problema sta in felul urmator: contractul anterior a fost valabil pana in aprilie 2009 insa nu a fost reinnoit atunci pentru ca nu aveau temei legal, conf.celor de la Fondul Locativ.
Initial a trimis-o pe matusa mea sa faca demersurile pentru cumparare, apoi au sistat actiunea pe motiv ca o sa se reinnoiasca contractul. De mentionat faptul ca din aprilie primaria nu a mai incasat contravaloarea chiriei pentru ca lipsea contractul. S-a specificat faptul ca atata timp cat nu exista contract nu se percep penalizari. Contractul s-a reinnoit cu 31.08 insa matusa mea nu a avut toata suma (cumulata cu lunile din urma) ca sa o plateasca in momentul ala. In ciuda faptului ca vina le-a apartinut in exclusivitate, penalizarile s-au perceput in cuantum de 0.5% pe fiecare zi de intarziere.
A telefonat celor de la Fondul locativ si acestia au spus ca trebuie sa-si angajeze un avocat pentru a vedea daca se mai poate face ceva.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mentionez ca matusa mea e in varsta si nu stie ce are de facut.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intarziere pt neplata la termen a chiriei tanase_simona tanase_simona pentru un contract de inchiriere cu serviciul public a fondului locativ care nu si-a platit chiria lunara la termen se percep penalizari de 0.5% asupra sumei ... (vezi toată discuția)
Institutiile de stat care administreaza fondul locativ se asimileaza asociatiilor de proprietari? eferalgan eferalgan Buna ziua, am cumparat de la o institutie de stat care administreaza fondul locativ locuinta la care plateam chirie. In contractul de inchiriere era prevazuta ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie persoana juridica Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Va rog sa analizati urmatoarea situatie si sa imi dati un sfat: Sunt administratorul unei firme, sunt in chirie intr-o cladire de birouri. ... (vezi toată discuția)