avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical 2010

Buna ziua,
Am tot intrat pe internet sa ma lamuresc referitor la concediu medical deoarece se tot schimba legile astea peste noapte dar nu prea am reusit sa ma lamuresc, prin urmare am nevoie de ajutor.
In urma unor probleme aparute pe parcursul sarcinii am intrat in concediu medical astfel codul undemnizatiei este de 01 si codul diagnosticului 745 si am 16-17 saptamini si ca si periode de concedii medicale au fost urmatoarele:
-20/02/2010 -28/02/2010 (9 zile);
-01/03/2010-15/02/2010 (15 zile)
-16/03/2010-31/02/2010 (16 zile) si doctorul a spus ca voi fi nevoita sa ramin in concediu medical pina cin voi naste.
Referitor la aceasta problema aferenta legii concediului medical care urmeaza sa se schimbe am mai multe nelamuriri si intrbari:
Este posibil sa stau in concediu medical atita timp?
Care mai este termenul legal ptr un astfel de diagnostic?
Daca pe parcursul concediului medical am alt domiciliu fata de cel din buletin ,sau daca mi-as alege domiciliul in alt judet unde are si sotul meu locul de munca ce trb sa fac sau unde trb sa depun o declaratie referitoare la domiciliu?sau daca este posibil din punct de vedere legal?

Multumesc anticipat ptr ajutor
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 17:52, 19 Mai 2010
Dupa legislatia actuala puteti sta in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca 90 de zile in cadrul ultimelor 12 luni , din a 91 zi de boala este necesara viza medicului expert . Puteti insa incerca un concediu de risc maternal care poate fi de max.120 de zile , iar apoi puteti intra in concediu prenatal .
Domiciliul vi-l puteti schimba , prin viza de flotant .
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
zzenovia, utilizator
Buna,
Eu ma refer la rectificarea adusa OUG 158/2005 prin care se spune ca se reduce perioada concediului medical si a declaratiei pe care trb sa o dai nptr domiciliu
Proiectul de lege prevede din a 61 zi necesitatea vizei medicului expert . Referitor la domiciliu , dvs.trebuie sa fiti gasita la domiciliu in caz ca angajatorul doreste sa va verifice , iar dvs.daca va schimbati oficial domiciliul, pe care il aduceti la cunostinta angajatorului , nu va fi nicio problema .
tot nu sunt lamurita
Daca aveti o sarcina cu risc puteti sa va luati concediu medical din luna a cincea de sarcina, dupa care puteti intra in concediu medical de sarcina si lehuzie de 126 zile.
Faptul ca vreti sa va schimbati domiciliu nu are nici o relevanta, concediul medical il luati de la locul de munca.

Alte discuții în legătură

Concediu medical anicoleta anicoleta Buna ziua, Sun insarcinata in 14-15 saptamini si am beneficiat de concediu medical din data de 20/02/2010-28/02/2010 (9 zile) acesta este prelungit ptr ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si, in continuare, prenatal simoisa simoisa Buna seara! Am si eu o nelamurire:de ce se \"bat\" cele 2 doctorite (ginecolog si de familie) ale mele pe cateva zile de concediu medical si prenatal.Doctorul ... (vezi toată discuția)
Se poate concediu medical fara indemnizatie aleksutzu aleksutzu Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate acorda concediu medical fara indemnizatie (adica fara plata acestuia). Un prieten care lucreaza in M.A.I. urmeaza ca ... (vezi toată discuția)