avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutarea functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutarea functionarului public

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
Sunt functionar public si sunt insarcinata in luna a 5-a. Din luna mai as putea sa intru legal in concediu de maternitate. Vreau sa va intreb daca pe perioada concediului de maternitate si in continuare pe durata celor 2 ani de CIC cei de la institutie pot sa ma mute in alt compartiment, fara acordul meu?
Mentionez ca la noi se fac restructurari, iar compartimentul in care lucrez eu o sa ramana asa cum este acum, dar este o persoana de la alt compartiment care se reorganizeaza si care doreste sa imi ia locul. Este posibil ca atunci cand ma intorc dupa 2 ani, sa aflu ca am fost mutata in locul acelei persoane si eu sa ajung pe la cine stie ce alta institutie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: denissa_mar , utilizator 14:51, 22 Martie 2010
legea nr.188/1999
"Art.87
(2) Modificarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici de execuţie şi funcţionarilor publici de conducere are loc prin:
a) delegare;
b) detaşare;
c) transfer;
d) mutarea în cadrul altui compartiment sau altei structuri fără personalitate juridică a autorităţii sau instituţiei publice;
e) exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere.
Art.96
(3) Pe perioada suspendării raportului de serviciu autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioadă determinată, în condiţiile legii. Pe perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcţionarilor publici nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză.":)
NU. Mutarea definitiva se poate face numai cu acordul functionarului public.

Pe perioada suspendarii raportului de serviciu autoritatile si institutiile publice au obligatia sa rezerve postul aferent functiei publice. Ocuparea acestuia se face, pe o perioada determinata, in conditiile legii. Pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu pot inceta si nu pot fi modificate decat din initiativa sau cu acordul functionarului public in cauza. =D>
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului Justitiarul71 Justitiarul71 Pe perioada concediului de crestere a copilului institutia poate dispune restructurarea postului functionarului sau mutarea definitiva cu post cu tot ... (vezi toată discuția)
Examen pe un post suspendat?! sasa25 sasa25 Sotia mea ocupa un post de consilier superior temporar vacant la o institutie deconcentrata din data de 11.05.2010'...pana la incetarea mandatului de primar\", ... (vezi toată discuția)
Acord privind mutarea definitiva in alt serviciu evelineconstantin evelineconstantin Buna ziua . As vrea sa va intreb daca este legal sa mi se solicite acordul scris in ceea ce priveste mutarea definitiva in cadrul altui compartiment din ... (vezi toată discuția)