avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru o carte data spre publicare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru o carte data spre publicare

Daca am scris o carte pe care am dat-o unei edituri sa o publice singurul mea rugaminte fiind de a contine numele pe ea, mai exista vreo sansa sa obtin drepturi de autor din vanzarea cartii?
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 14:34, 24 Martie 2010
depinde ce specifica contractul incheiat cu editura..
Teoretic trebuia sa incheiati un contract de editare, conform Legii 8/1996, prin care erati remunerat.
Dv ati exercitat un drept moral, acela de a pretinde recunoasterea calitatii de autor. Tot un drept moral este si acela de a decide DACA si CAND opera dv va fi publicata. Deci, fara un contract de editare, aveti dreptul de a interzice publicarea ei. Aici intra in joc drepturile patrimoniale, respectiv acela de a autoriza sau interzice reproducerea operei si difuzarea ei. Faptul ca nu ati semnat un contract, nu inseamna ca ati renuntat la drepturile dv. Succes la negociere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! Am o nelamurire legata de drepturile de autor. Am publicat o culegere de exercitii pentru scolari la o editura. Ilustratiile atasate in paginile ... (vezi toată discuția)
Materiale publicate de editura fara semnarea unui contract fireman777 fireman777 Buna ziua.Sotia mea care este invatatoare a lucrat la conceperea unui set de caiete de lucru pentru clasele I-IV impreuna cu doua colege.Acest set de caiete a ... (vezi toată discuția)