avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in preaviz

Buna ziua,

In perioada preavizului daca solicit zilele de concediu de odihna ce se intampla cu zilele de preaviz, se suspenda contractul de munca in perioada concediului de odihna? si continui preavizul dupa terminarea zilelor de concediu de odihna. Mentionez ca eu mi-am depus demisia.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 11:31, 23 Martie 2010
in caz de demisie veti da inapoi indemnizatia de c.o. pentru zilele aferente ce nu era obligat angajatorul sa le acorde!!!
Concediul de odihna nu suspenda CIM si nici preavizul. Angajatorul poate refuza acordarea concediul de odihna in aceasta situatie.
cu o singura exceptie:
Daca concediul de odihna a fost programat conform legii, sa fie efectuat in aceasta perioada in care sunteti acum in preaviz.
ART. 143/ Codul muncii
(1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face pân(3) Prin programare individuală se poate stabili data efectuării concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioadă care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuării acestuia.
ă la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.

Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi Berescu Laura Berescu Laura se oate ca patronul sa nu vrea sa-ti semneze demisia la zi?concediul de odihna platit cu cat timp trebuie inainte de a fi luat anuntat? (vezi toată discuția)