avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata incerta si neexigibila .Cum cere ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata incerta si neexigibila .Cum cere debitorul cheltuieli si ce cheltuieli poate cere ?

Un fost furnizor cere in instanta o somatie de plata pe OG 5/2001 pentru o datorie din 2004 , fara sa specifice numarul si data facturii , prezentand-o "sold " intr-o fisa de client . Mai mult , eu am platit pretinsa datorie si am chitantele . Deci datoria nu e certa , nu e exigibila si nici nu e datorie , ca am platit-o . Doar ca el nu a prins chitantele in contabilitate. Pentru a obtine cheltuielile mele de judecata , botez intampinarea : " Intampinare - cerere reconventionala " si specific exact suma pe care o cer si depun chitanta odata cu intampinarea ? Ce pot sa consider cheltuieli de judecata ? Pot sa-i cer si daune morale ? Ca m-am simtit hartuita , a incercat sa ia a doua oara , printr-un artificiu , ceea ce deja ii dadusem , ca mi-a lezat imaginea de bun -platnic ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: alidia , utilizator 13:19, 30 Martie 2010
Cheltuieli de judecata ar fi onorariul avocatului si taxa de timbru. Pe taxa de timbru e urmatoarea discutie: o platiti numai daca la randul dumneavoastra cereti ceva(aceea este reconventionala). Daca doar raspundeti (va aparati cu privire la actiunea prin care ati fost chemat), o intitulati "intampinare" si nu veti timbra, cu alte cuvinte nici cheltuieli de judecata nu veti avea, cu exceptia onorariulul avocatului (daca angajati avocat).
Daune morale nu va sfatuiesc, va lungesc fara sanse si inutil durata litigiului.
Daune morale nu se cer pe somatia de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli de judecată datorez în cazul admiterii în parte a acțiunii reclamantei? palaceathena palaceathena In prima instanta, reclamantei, care a formulat o actiune in pretentii, i s-au admis 70% din pretentii. In intampinare am fost de acord cu jumatate din suma ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata farkas laura farkas laura Bună seara, Mă reprezint singur pot cere cheltuieli de judecată?. Dar daune morale?. (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala-divort alexlau alexlau Va rog sa mi spuneti in cazul in care a fost introdusa cerere de chemare in judecata pentru divort si am formulat intampinare-cerere ... (vezi toată discuția)