avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care este legea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care este legea?

am auzit ca exista posibilitatea ca unui muncitor necalificat care lucreaza pt firma ta sa-i poti acorda dupa un timp o diploma de calificare dar care sa-si produca efectele numai la tine in firma. odata plecat de la tine, respectivul muncitor va fi din nou necalificat si cu salariul corespunzator unui necalificat.
asta reprezinta o modalitate de fidelizare a salariatilor si posibilitatea unui necalificat , ca sa poata urca ierarhic prin aceste diplome sa sa fie remunerat corespunzator, dar numai in interiorul firmei care a emis diploma. daca e adevarat as dori sa stiu cadrul legislativ. care este legea( sau legile) care reglementeaza acesta situatie sa o pot citi,( am tema de la seful meu;)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tuareg , utilizator 09:55, 25 Ianuarie 2007
nush sigur, o sa ma interesez si eu
C.M. - calificarea la locul de munca...
am citit calificare la locul de munca din CM si nu spune nimic de diploma si nici de faptul ca la alt angajator aceasta diploma nu mai are nici un efect.
:D Spunei sefului tau ca est o aberatie! Art. 3. - (1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
(4) Orice contract de muncă încheiat cu nerespectarea dispoziţiilor alin. (1)-(3) este nul de drept.
Art. 4. - (1) Munca forţată este interzisă.
Art. 200. - (1) Pot încheia contracte de calificare profesională numai angajatorii autorizaţi în acest sens de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
(2) Procedura de autorizare, precum şi modul de atestare a calificării profesionale se stabilesc prin lege specială.
daca vrea sa faca ceva poate in conditiile Art. 195. - (1) Salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile în condiţiile art. 194 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională.
(2) Durata obligaţiei salariatului de a presta muncă în favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, precum şi orice alte aspecte în legătură cu obligaţiile salariatului, ulterioare formării profesionale, se stabilesc prin act adiţional la contractul individual de muncă.
(3) Nerespectarea de către salariat a dispoziţiei prevăzute la alin. (1) determină obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregătirea sa profesională, proporţional cu perioada nelucrată din perioada stabilită conform actului adiţional la contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de trainee anisu anisu Buna ziua, anumite companii au implementat programe de trainee pentru studenti/ proaspat absolventi. Am cateva intrebari legate de configuratia d.p.d.v. ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza gabrielgaby gabrielgaby Am o problema . Acum un an jumate in cadrul societati unde lucrez sa facut un curs de specializare pe o perioada de 5 zile. Dar nea pus sa facem un contract ... (vezi toată discuția)
Contract munca traficanto traficanto Salut. Va rog, daca poate cineva sa ma ajute.In cazul in care semnez un contract de munca in care este o clauza prin care trebuie sa raman la acel loc de munca ... (vezi toată discuția)