avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 48 Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 48 Codul Muncii

Buna ziua,
este posibila schimbarea locului de munca, unilateral, din vointa angajatorului, cu titlu de sanctiune disciplinara, pe o perioada mai mare de 60 de zile?
Art 48 care prevede aceasta posibilitate pentru angajator nu spune nimic cu privire la perioada pentru care va fi moificat locul muncii.
Va multumesc anticipat.
Gabriela
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 23 Martie 2010
art. 48 c. mun. prevede posibilitatea delegarii unui salariat pentru max. 60 zile calendaristice intr-un alt loc de munca + inca 60 zile cu acordul salariatului!
Art 48 se coroboreaza cu prevederileART. 44 (1) Codul Muncii:
Delegarea poate fi dispusă pentru o perioada de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.

prin urmare, nu se paote prelungi fara acordul salariatului peste 60 de zile.
Modificarea contractului individual de munca

ART. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se referă la oricare dintre următoarele elemente:

a) durata contractului;

b) locul muncii;

c) felul muncii;

d) condiţiile de munca;

e) salariul;

f) timpul de munca şi timpul de odihna.

ART. 48 Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forta majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsura de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Pentru aceasta masura trebuie sa fie bine argumentata, sa existe o cercetare prealabila, motive, etc.



Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Sanctiunea disciplinara nu are nicio tangenta cu delegarea sau detasarea ... art.48 C.mun. prevede clar ca,angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului cu titlu de sanctiune disciplinara ... cred ca acest articol poate avea în vedere si sancţiunea disciplinară a retrogradării din funcţie reglementată de art. 264 lit. c din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune cu schimbarea locului de munca romanul11 romanul11 Buna ziua. Angajatorul poate sa dispuna sanctionarea salariatului cu mutarea la alt loc de munca, imediat dupa ce a fost sanctionat anterior cu schimbarea ... (vezi toată discuția)
Modificare functie ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! poate un director de societate,printr-o cerere (adresata lui) si printr-un raport,fara cercetare prealabila,sa modifice unilateral funcia si ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca dana manea dana manea In ce conditii iti poti schimba locul de munca, felul muncii si functia? (vezi toată discuția)