Buna ziua ! Am ajutat un vecin care avea datorii de 13400 de ron la intretinere . Pe data de 25.03 .2010 (joi)era chemat in judecata de catre asociatia de locatari . Cand am platit suma restanta si penalizarile , administratorul ne-a taiat chitanta si pt cheltuielile de judecata in valoare de 1600 . Este legal daca sa platim cheltuielile chiar daca nu are loc procesul ? Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! Oare suma de 1600 este legal luata de catre asociatie
indiferent ,dle adrian,ch de judecata se platesc dupa hot definitiva. Asociatia este reprezentata de presedinte,acesta urmand sa plateasca daca pierde procesul. DACA SE PLATESTE PANA LA PRIMUL TERMEN..NU SE MAI PLATESC CH DE JUDECATA.
Daca asociatia a angajat avocat pentru procesul unui restantier, proces determinat de restantier prin neplata restantelor pana cand s-a angajat avocatul, factura avocatului este achitata de restantier. Nu e vina asociatiei ca a fost determinata sa deschida proces de recuperare a restantelor, ci vina este a celui care nu a platit la timp sau somat.
Doamna Elga, gresiti flagrant, mai ales pentru cineva in postura dumneavoastra. Asociatia poate sa angajeze 100 de avocati, sau sa reprezinte singura, nu are nici o importanta, e problema asociatiei. Pana instanta nu stabileste ca paratul trebuie sa plateasca si cheltuieli de judecata, acesta nu are nici o obligatie cu privire la aceste cheltuieli. Trebuie chiar sa se repete de 100 de ori acest lucru ?
Una sunt cheltuielile de judecata si alta este factura avocatului angajat pentru dosarul restantierului. Avocatul presteaza un serviciu in beneficiul asociatiei, dar angajarea lui n-ar fi fost necesara si nici banii pentru el nu s-ar fi dat daca restantierul isi platea suma datorata. Aceasta intra la cheltuieli administrative. Doar nu vreti sa spuneti ca ceilalti proprietari trebuie sa plateasca avocatul angajat din cauza unui restantier?!
In somatia pe care o adreseaza restantierului pana la chemarea in judecata i se specifica ca va trebui sa plateasca factura emisa de avocat, in cazul in care nu indeplineste conditiile din somatie.
Despre cheltuieli de judecata, care sunt absolut minore, da, hotararea definitiva poate sa spuna cine le plateste.
Asociatie proprietari
AURORA82
Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Plata unui avocat
camy_gina
As dori sa primesc si eu un raspuns la dilema pe care o am.
Problema a inceput anul trecut undeva in toamna, parintii mei ramanand in urma cu intretinerea.Cum ... (vezi toată discuția)