avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere cim angajat suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere cim angajat suspendat

Buna ziua,

Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:

- angajat gestionar al unui magazin este gasit cu lipsa in gestiune luna a 7-a 2002.
- se face inventarul si se confirma lipsa din gestiune
- se face plangere la politie
- in luna a 7a 2003 se suspenda CIM cu 52 aliniat 1 lit c pana la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
- se face plangere penala la parchet si in luna a 9 a 2003 se da ordonanta de scoatere de sub urmarire pe motivul ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.
- firma isi muta sediul si aceasta comunicare nu ajunge la firma, dosarul este ratacit si
- in dec 2009 este gasit de catre HR si tot atunci se solicita parchetului o rezolutie la dosar. Parchetul trimite catre firma ordonanta de sub scoatere de sub urmarire emisa in sept 2003 .
- in luna martie anul curent dept HR isi doreste solutionarea dosarului angajatului respectiv si inchiderea cartii de munca.
- avand in vedere suspendare cim cu 52 alin 1 lit c si faptul ca nu exista o hotarare judecatoreasca, dar angajatul doreste o incetare cu acordul partilor, ce demers trebuie sa faca firma ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:12, 23 Martie 2010
se face plangere penala la parchet si in luna a 9 a 2003 se da ordonanta de scoatere de sub urmarire pe motivul ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.

Art.52 (2) Dacă se constată nevinovăţia celui în cauză, salariatul îşi reia activitatea anterioară plătindu-i-se, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, o despăgubire e gală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.
Asta ar insemna ridicarea suspendarii, repunerea in drepturi sale, plata drepturilor de care salariatul a fost vaduvit pe perioada suspendarii, incetarea raporturilor de munca cu acordul partilor.
Trebuie emisa o decizie de incetare a suspendari si apoi o decizie de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
Angajatul nu are nicio pretentie( se bucura ca nu a fost urmarit penal si nu are cazier) si nu a avut nicio pretentie in toti acesti ani.

Compania doreste solutionarea dosarului de angajat si nu isi mai recupereaza paguba.

freeelis, ce ar trebui scris in decizia de incetare suspendare ? multumesc.
1. Incepand cu data de .... inceteaza suspendarea c.i.m. a domnului .....
Decizia trebuie sa fie motivata pe baza Ordonantei de scoatere de sub urmarire penala emisa de catre Parchet.

2. Dupa aceasta decizie se emite decizia de incetare a c.i.m.
Angajatul nu are nicio pretentie( se bucura ca nu a fost urmarit penal si nu are cazier) si nu a avut nicio pretentie in toti acesti ani.

Se bucura ca i s-a facut dreptate! Dar dreptatea trebuie facuta pana la capat fie pe cale amiabila fie in instanta.

Art.52(2) obliga angajatorul, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, la acordarea unei despăgubiri egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului.

Art. 38. - Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.

Cred ca este bine sa aveti in vedere aceste doua articole si sa nu scriti ceva in decizie ce ar putea fi nul de drept.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ContSters42179, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca prin act aditional la c.i.m. bak_is bak_is Buna ziua , La solicitarea angajatorului ( lucru recunoscut de acesta ) am semnat un act aditional la C.I.M. in care se specifica : \\"partile ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim si nup oti oti Ce parere aveti pe urmatoarea speta: [b]Angajatorul face plangere penala pentru furt (prins in flagrant de catre agentii de paza ai societatii) unui angajat ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva versus suspendare contract individual de munca IONESCU ELEODOR IONESCU ELEODOR Buna ziua doamnelor/domnilor, Va rog ajutati-ma sa inteleg urmatoarea problema legata de dreptul muncii : Lucrez in sistem bancar si in data de 10.09.2012 am ... (vezi toată discuția)