avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare pv depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare pv depasire viteza

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am fost amendat pentru depasirea limitei de viteza in localitate cu 86 km/h. Nu am semnat procesul verbal, iar astazi l-am primit.

Echipajul de politie a facut instant-on cu un radar model vechi, Python. Au dat drumu la radar imediat ce m-au vazut. Nu stiu exact cat de mult conteaza ca eram singur pe drum, iar in poze nu apar alte masini inaintea mea. Stiu ca in instanta se cer ca probe planse foto cu cateva secunde inainte, conteaza ca inaintea mea nu apareau alte masini. Daca radarul era oprit ar trebui sa apara in plansele cerute de mine, nu?

Un lucru e cert: ori au dat drumu atunci ori au indreptat tunul radar sper mine de indata ce m-au vazut. Detectorul radar a pornit dintr-o data.

Ce ma sfatuiti sa fac. Sa fac contestatie sau nu? In caz ca e nevoie pot sa va trimit pe privat si copie dupa pv.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Andrei T , utilizator 13:11, 9 Aprilie 2010
Situatia pe care o prezentati nu reprezinta un caz de anulare a procesului verbal de contraventie.Lipsa mentiunilor prevazute de art. 16 din OG 2/2001 poate conduce la anularea procesului-verbal de contraventie. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
Poate constitui temei pentru anularea procesului-verbal si neprezentarea probei radar in instanta; nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului; lipsa semnaturii agentului constator; lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator
Deci sa inteleg ca la radarele Python nu e e problema cu autotestarea. Stiu ca nu erau omologate sa functioneze fara autotestare.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
mariuslm, utilizator
Nu aveti ce pierde daca faceti contestatie impotriva procesului verbal.
Aveti si posibilitatea sa achitati amenda stabilita pentru 48 de ore, sa faceti contestatie ....si apoi, daca castigati in instanta , in baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile solicitati restituirea amenzii platite.
Si daca faceti contestatie, solicitati sa se prezinte dovada verificarii si omologarii aparatului radar, atestatul de operator radar a agentului constatator si inregistrarea video.
Si verificatio daca nu exista un motiv de nulitate a procesului verbal din cele prevazute de art 16, 17 si 19 din OG 2/2001.
Formulati contestatie la instanta competenta teritorial,in termenul de 15 zile de la luarea la cunostinta,solicitand si fotografiile de la fata locului ,dar si atestarea metrologica a aparatului" Radar",daca este unul de tip vechi.
Vedeti daca fotografiile radar,contin toate elementele de individulizare,data, ora,etc.
Vedeti daca sunt strecurate greseli de consemnare in continutul procesului vrebal sau daca exista spatii/rubrici necompletate,pentru a constata daca sunt aplicabile disp,art.16-17 din OG nr.2/2001
Va multumesc tuturor pentru ajutor.

O sa fac contestatie.

Alte discuții în legătură

Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Metode de atac al proceselor verbale raiderstorm raiderstorm Am gasit cateva metode de atac al p.v-urilor dar nu stiu sigur care sunt adevarate si care sunt false si dc se poate indica, mentionata si sursa care afirma ... (vezi toată discuția)
Radar ONU EMIL ONU EMIL Daca ma opreste poilitia rutiera pe motiv ca am circulat prin localitate cu 90 km/h si solicit sa vad imaginea cu masina si viteza inregistrata de ap. radar ... (vezi toată discuția)