avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundat fortat !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundat fortat !

De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe post de terasa. Acesta sustine ca detine act de propietate pe acel spatiu iar eu sunt obligat sa stau cu casa inundata.

In 2009 lam actionat in judecata cu obligatia de a face, imediat dupa ce am depus actele vecinul sa apucat de "reparatie" inlocuind mozaicul cu alte materiale. Vazand aceste lucruri am zis totusi sa renunt la proces. Anul acesta camera a fost inundata pe jumatate (peretii sunt uzi de sus pana jos!)

Nu am nevoie de bani din partea lui, vreau sa o repar singur ca pentru a primi despagubiri din partea lui e cale lunga datorita legislatiei romane.

Vreau doar sa nu mai am probleme cu infiltratiile de apa provenite de pe aceasta terasa.
Cel mai recent răspuns: bfun , utilizator 16:59, 14 Aprilie 2010
dar vecinul chiar are acte pe spatiul acela?
si chiar nu puteti ajunge la o intelegere?
Incheiati asigurare locuintei ,iar prejudiciile cauzate de proxima inundatie le recuperati direct de la vecinul in cauza
vecinul nu are cum sa aibe acte pe terasa blocului care e bun comun.. si dvs cum ati crezut asa ceva fara sa verificati in prealabil..e bun comun si fiecare aveti drept de proprietate, in cota parte indiviza, din aceasta terasa..il puteti da in judecata ptr prejudiciul cauzat..
contactati un avocat sa va ajute.. asa cum nu e indicat sa va apucati de reparatii de unul singur, deoarece exista riscul sa faceti mai mult rau casei si implicit aprtamentului dvs, tot asa nu e indicat sa faceti singur actiunea si sa o sustineti fara un avocat alaturi de dvs.. toate cele bune va doresc
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Petre Enache, Avocat
elena26 a scris:

dar vecinul chiar are acte pe spatiul acela?
si chiar nu puteti ajunge la o intelegere?

In romania cu bani se poate rezolva ori ce, (din cate am inteles detine act de propietate pe acel spatiu).

Am incercat asta de nenumarate ori insa e nesimtit, imi spune sa repar eu insa nu ma lasa sa fac cea ce trebuie.
ynocentta a scris:

Incheiati asigurare locuintei ,iar prejudiciile cauzate de proxima inundatie le recuperati direct de la vecinul in cauza



Asigurarile nu acopera astfel de daune, am intrebat cam pe la toate companiile de asigurari.

Alte discuții în legătură

Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Avarie vecini Anda82 Anda82 Polita de asigurare acopera daunele provocate vecinilor in urma reparatiilor locuintei mele sau in urma unei inundatii? (vezi toată discuția)