avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reprezentarea in relatia cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reprezentarea in relatia cu asociatia de proprietari

locuiesc intr-un apartament care se afla in proprietatea parintilor mei. Acestia locuiesc la o alta adresa, unde, dealtfel isi au in prezent si domiciliul, eu fiind singura persoana care mai are domiciliul la adresa la care fac referire. In ca masura sunt indreptatita sa ii reprezint pe parintii mei in relatia cu asociatia de locatari, si daca in acest sens este suficienta o imputernicire scrisa din partea acestora, ei locuind la sat shi deplasarea la un birou notarial pt o procura in acest sens, fiind destul de dificila? Multumesc frumos. :)
Cel mai recent răspuns: pluto13 , utilizator 14:08, 25 Martie 2010
Este suficienta imputernicirea. Nu va trebuie procura decat in relatiile cu autoritatile publice centrale sau locale.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
elga50, moderator
Multumesc frumos! :)
exista o baza legala sa mi se solicite ( verbal) ca la cererea de diminuare a numarului de persoane de la calculul la intretinere copie CI a persoanei pe care o scad din care sa rezulte ca si-a scimbat domiciliul?
In cazul in care respectiva cere nu mi-a fost aprobata, pot sa solicit temeiul legal?
Si daca refuzul nu are temei legal, pot solicita recalcularea cheltuielilor shi considerarea diferentei ca avans pt lunile urmatoare, avand in vedere ca platesc apa la pausal shi cererea a fost depusa in noiembrie 2008?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
pluto13, utilizator
Nici vorba de asa ceva, ba mai mult iata ce spune HG.1588/2007 cu normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
.....................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Asta inseamna ca oricine locuieste in bloc si pleaca pentru o perioada de timp din apartament, indiferent unde, in concediu, la mama in alt bloc, la studii, in alta localitate, in alta tara, pe Luna, pe Marte...... are dreptul ca pe baza cererii scrise sa fie scutit de plata acelor cheltuieli care se impart pe numar de persoane (gaz, electricitate, salubritate, apa daca nu sunt apometre montate in apartament) pe toata perioada mentionata in cerere.
Conditia esentiala si legala este ca acea persoana sa fi lipsit din apartament minim 15 zile dintr-o luna. Adica nu poate fi scutita de aceste cheltuieli pentru o lipsa de 10 zile sau de 6 zile.

Nu se specifica nicaieri in lege ca trebuie sa dovedeasca ca isi schimba domiciliul si cu atat mai putin sa prezinte CI.

Evident ca puteti sa-i solicitati administratorului baza legala pentru care va cere acest lucru si evident nu va sti de unde s-o ia pentru ca nu exista.
Mai puteti sa-i solicitati presedintelui sa-l puna pe administrator sa citeasca cele doua acte normative care reglementeaza activitatea intr-o asociatie de proprietari...principalele, ca mai sunt si altele, dar macar pe acestea doua sa le cunoasca.

Si DA, aveti dreptul la o recalculare. In caz de refuz puteti face o sesizare la primaria de care apartine blocul respectiv.

Textul legii si HG, precum si o adresa de site unde pentru inceput puteti sesiza prin e-mail primaria se afla in primul topic al sectiunii noastre care se intituleaza Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

:offtopic:
Si am o rugaminte: sa evitati scrierea cu "sh", "tz", "k" - este o regula de postare in forumul acesta.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
elga50, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns!
Imi cer scuze pentru folosirea scrierii cu "sh", "tz", etc.
Scaparile s-au produs din graba scrisului ( asta face messul din oameni) :surrender: mea culpa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile chiriasilor Ionesimo Ionesimo Buna seara, as dori sa stiu ce drepturi am ca locatar intr-o asociatie de proprietari , avand un apartament inchiriat si domiciliul stabil la adresa ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul cote de intretinere Shpyn Shpyn Buna ziua, Am observat acum cateva luni ca administratorul gresea calculul pretului pentru apa rece si apa calda (mai exact afisa un pret de aproximativ 9,1 ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile la asociatia de proprietari krazee krazee Buna ziua, In blocul in care stau intretinerea vine foarte mare (mai ales ca este pe timp de vara, si deci nu e si factura de caldura; mentionez ca blocul ... (vezi toată discuția)